Počela Premijer liga Beograda u šahu

Novosti online

29. 09. 2023. u 18:15

U ORGANIZACIJI Šahovskog saveza Beograda danas je otvorena Premijer liga Beograda za 2023. godinu. Turnir se održava u zgradi "Borbe", a takmičenje će trajati do 7. oktobra.

Почела Премијер лига Београда у шаху

Foto: Z. Jovanović Mačak

Svečanom otvaranju su prisustvovali predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić, predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i glumac Tihomir Stanić koji su se obratili takmičarima.

- Ako se pitate otkud ja danas ovde, evo odgovora. Svojevremeno sam igrao Mefista u Narodnom pozorištu u predstavi „Faust“ i tada sam našao Geteovu izreku koja glasi: "Šah je igra mudrih." Pošto trenutno igram glavnu ulogu u seriji "Nobelovac" o životu Ive Andrića, koju ujedno i produciram, a sigurno će mi usfaliti mudrosti, onda se ja, vođen izrekom: "S kim si, takav si", nadam da ću uz vas i sam postati mudriji – istakao je Stanić i poželeo sreću svim učesnicima.

Foto: Z. Jovanović Mačak

- Želim sve da vas pozdravim u ime ŠS Beograda i poželim svima puno sreće i uspeha, a neka pobedi najbolji. Biće dobrih partija, biće velikih borbi, a gde bi bile borbe nego u zgradi "Borbe" – dodao je Andrija Jorgić.

Turnir je otvorenim proglasio predsednik opštine Stari grad koji je poručio da mu je drago što su prestonički šahovski turniri iz godinu u godinu sve bolji.

- Želim da izrazim zadovoljstvo što su sva takmičenje iz godinu u godinu rastu, organizovana su na bolji način i u boljim uslovima. Želim svima vama da poručim da ćete u opštini Stari grad imati istinskog partnera na popularizaciji šaha. Pripremili smo ozbiljan projekat koji planiramo da realizujemo, a to je da šah ponovo vratimo u osnovne škole i da omasovimo grupe koje ga treniraju. Mi smo, ako se ne varam, jedina beogradska opština koja je imala besplatnu školu šaha koja je trajala nekoliko ciklusa i kroz koju je prošao veliki broj dece koja su tako načinila prve šahovske poteze. Nastavićemo to da radimo, svim takmičarima želimo što više uspeha i što bolje rezultate, a mi ćemo se uvek truditi da obezbeđujemo što bolje uslove za šahovske klubove. Srećno svima – rekao je okupljenima Radoslav Marjanović i proglasio turnir otvorenim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata