ITALIJA PALA, BRAZIL SE PROVUKAO: Na turniru u Riju odbojkaši Nemačke najbliži plasmanu na Olimpijske igre u Parizu

S. K.

05. 10. 2023. u 10:25

FAVORITI se muče, Nemačka gazi u Riju. U kvalfikacionoj grupi A za odlazak na Olimpijske igre u Parizu nazire se rasplet koji ne odgovara našim odbojkašima u slučaju da u Tokiju ne izvade francusku vizu. Naime, Nemci su posle Brazila nadigrali i Italiju (3:1) i otvoren im je put u Gradu svetlosti. "Panceri" jedini imaju maksimalan učinak i do olimpijske vize dele ih pobede nad Češkom, Katarom i Ukrajinom.

ИТАЛИЈА ПАЛА, БРАЗИЛ СЕ ПРОВУКАО: На турниру у Рију одбојкаши Немачке најближи пласману на Олимпијске игре у Паризу

FOTO: Tanjug

Predvođeni fenomenalnim Grozerom Nemci briljiraju u Rio de Žaneiru, skočili su za dva mesta na svetskoj rang-listi, trenutno su deseti i za devetom Srbijom zaostaju skoro 38 poena. Ali su u ovom trenutku bliži Parizu.

Brazilci se i dalje muče, jutros po našem vremenu jedva su savladali Ukrajinu sa 3:2 (36:38, 25:20, 21:25, 25:18, 15:11). Na tabeli grupe A Nemačka vodi sa maksimalnim učinkom 4-0, dok Kuba, Italija i Brazil imaju 3-1. Podsetimo, prve dve selekcije izboriće plasman na Olimpijske igre, a preostalih pet na osnovu svetske rang-listi, s tim što prednost imaju kontinenti koji posle kvalifikacija nemaju predstavnika u Parizu.

Našima je i te kako jasno da moraju, kao Nemci, da naprave iznenađenja i savladaju bolje plasirane selekcije od sebe na listi. Sutra igraju sa četvrtim Japanom, u subotu sa drugom Amerikom, a u nedelju sa sedmom Slovenijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!