A SAD, EVROPA: Rukometaši Vojvodine pobedama obeležili uvertiru Superlige Srbije

Novosti online

12. 10. 2023. u 17:30

ŠAMPION Srbije je besprekorno startovao u superligaškom karavanu i, po svemu sudeći, uhvatio zalet za izlazak ne međunarodnu scenu, na kojoj je u minuloj sezoni, osvajanjem Kupa EHF, ostvario najveći klupski uspeh.

А САД, ЕВРОПА: Рукометаши Војводине победама обележили увертиру Суперлиге Србије

S.B.

Ovaj put, međutim, rukometaši Vojvodine takmičiće se u Ligi Evrope, za nijansu slabijem takmičenju od Lige šampiona.

Uvodnih šest prvenstvenih mečeva Novosađani su dobili sjajnim partijama za lidersku poziciju na tabeli, uključujući i derbi sa Metaloplastikom, koju su u sredu uveče na svojoj „Slanoj bari“, potopili 27:23. Već u utorak, 17. oktobra, gostuju Alkaloidu u Skoplju, 24. oktobra dočekuju danski Bjeringbro Silkeborg, a 14.novembra španski Lingronjo La Rioha. Revanš mečevi su 21. i 28. novembra sa Špancima i Makedoncima, a 5. decembra sa Dancima.

- Vojvodina odavno nije irgala Ligu Evrope, mnogo jako takmičenje, malo slabije od najelitnijeg- kaže Boris Rojević, trener Vojvodine.- Kao klub, nemamo veliko iskustvo a namera je da pokušamo da se umešamo u borbu za prva dva mesta u grupi. Naravno, suvišno je govoriti da će u prvom izlasku, u prvoj godini, biti veoma teško da se prođe grupa.

Trofejni novosadski strateg ne krije da ima problem u ekipi zbog nekolicine povređenih igrača.

- Probaćemo da sakrijemo naše nedostatke i da izvučemo kaksimum iz rasterećenog nastupa. Tako ćemo pokušati da napravimo rezultat. Istina je da nismo puno kvalitetniji i da moramo da damo 300 odsto do pobede, što je potvrdio i derbi sa Metaloplastikom- ocenio je Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S