"NA INTENZIVNOJ JE, MOLIM VAS, POMOZITE": Jedna od najvećih svih vremena bori se za život

Novosti online

12. 10. 2023. u 21:05

Meri Lu Reton (55), jedna od najboljih američkih gimnastičarka u istoriji i velika zvezda Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984., bori se za život.

НА ИНТЕНЗИВНОЈ ЈЕ, МОЛИМ ВАС, ПОМОЗИТЕ: Једна од највећих свих времена бори се за живот

Foto: Ilustracija/Unsplash

Kako prenose "Sportske novosti", njena ćerka Mekena Lejn Keli je putem Instagrama otkrila da je majku zadesio redak oblik upale pluća zbog koje ne može sama da diše i nalazi se na jedinici intenzivne njege.

Istovremeno je pokrenula kampanju za prikupljanje sredstava, a potrebno joj je 50.000 dolara jer slavna sportistkinja - nema zdravstveno osiguranje.


- Majka je sad već sedam dana na intenzivnoj njezi. Iz poštovanja prema njenoj privatnosti neću iznositi detalje. Bilo kakva pomoć bila bi toliko dobrodošla meni i mojoj porodici, objavila je Keli.


Retonova je u Los Anđelesu postala prva Amerikanka koja je osvojila olimpijsko zlato u višeboju.

Meri Lu Reton / Foto: Printskrin

Kao jedna od najvećih zvezda 1984., osvojila je i srebrnu medalju na preskoku, bronze na dvovisinskom razboju i vežbama na parteru, a reprezentaciji je pomogla da dođe do srebra u ekipnom nadmetanju.

Postala je ikona amričkog sporta, a mnogi su je smatrali inspiracijom za novu generaciju devojaka koje ulaze u gimnastiku. Sve do 2004. i pojave Karli Paterson, bila je jedina Amerikanka koja je osvojila olimpijsku krunu u višeboju.
Nakon sportske karijere, Meri Lu Reton je počela da drži motivacione govore o dobrobiti pravilne ishrane i redovnih fizičkih vežbi.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S