RUSIJA TUGUJE: Poginula velika zvezda ruskog sporta

Novosti online

15. 10. 2023. u 15:50

RUSIJU je zadesila tužna vest iz sveta sporta.

РУСИЈА ТУГУЈЕ: Погинула велика звезда руског спорта

FOTO: Tanjug/AP

Dok planeta prati šta se u rusko-ukrajinskim odnosima dešava usled rata u Ukrajini koji je počeo u februaru 2022. i nastavlja se nesmanjenom žestinom, javnost u Ruskoj Federaciji rastužila je jedna sportska informacija:


U 37. godini poginula je, na prilično jeziv način, zaslužni sportista Rusije, alpinistkinja Nadežda Alenjova.

Ona je tokom penjanja na planinu Daulgari u Nepalu, visoku 8.167 metara, pala u provaliju duboku oko 500 metara.

To se desilo u subotu, 14. oktobra, kada je javljeno spasiocima da pokušaju da je pronađu i, ako je nekim čudom živa, spasu. 

Međutim, usled velike magle, akcija potrage i spasavanja počela je helikopterom dan kasnije.

Ruska agencija "RIA Novosti" je objavila da se u nedelju, 15. oktobra, "čudo nije desilo":

Kako je potvrdio selektor reprezentacije, beživotno telo Nadežde Alenjove je pronađeno, čime je utihnila i poslednja nada da je legenda ruskog alpinizma nekako preživela nesreću u Nepalu.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio