POBEDA KOJA VODI U „TOP 16“ EVROPE : Rukometaši Vojvodine u utorak uveče nadigrali i favorizovani Silkeborg

Novosti online

25. 10. 2023. u 14:39

RUKOMETAŠI Vojvodine nastavljaju pobednički niz na oba koloseka, kako u domađem prvenstvu, i možda još bolje na međunarodnoj sceni, na kojoj su zabeležili i drugi trijumf zaredom.

ПОБЕДА КОЈА ВОДИ У „ТОП 16“ ЕВРОПЕ : Рукометаши Војводине у уторак увече надиграли и фаворизовани Силкеборг

S.B.

Šampioni Srbije su u utorak uveče u svojoj “Slanoj bari”, potopili predstavnika Danske, zemlje svetskog prvaka u meču drugog kola Lige Evrope. Izabranici trofejnog trenera Borisa Rojevića su nadigrali Bjeringbro Silkeborg 29:28 (15:16) uz fantastičnu podršku navijača punih tribina i po opštoj oceni, uknjižili istorijski uspeh.

Jer, uspeli su da stignu prednost favorizovanih Skandinavaca, čija je ekipa protkana reprezentativcima a predvodi je Rasmuns Lauge, jedan od najboljih igrača današnjice i zatim u samom finišu da stignu do prekoreta i značajnih bodova za prvo mesto u grupi.

- Naša „Slana bara“ je stvarno čudo i pobeda nad Silkeborgom je svakako jedna od najvećih u istoriji u Novom Sadu- kaže trener Rojević.- Hvala našim navijačima na sjajnoj podršci i navijanju. Bili smo skoncentrisani kada je bilo najpotrebnije a smatram da je ključ pobede, upravo vera u uspeh. Nismo se uplašili favorizovanog tima. Grizli smo kao lavovi i upisali zaista veliki trijumf.

Potvrda reči trenera ogleda se u činjenici da su njegovi izabranici kod rezultata 15:20, uspeli da uđu u seriju od 7:2, poravnaju na 22:22 i u samom finišu, zahvaljujući smirenom Ocvirku, stignu do pobede. Srpski i aktuelni šampion EHF Kupa, je u ovoj sezoni, na startu Lige Evrope pobedio Alkaloid u Skoplju i posle trijumfa nad Dancima, zauzeo poziciju lidera grupe „F“. U narednom, trećem kolu , rukometaši Vojvodine 14. novembra dočekuju špansku La Riohu, koja ima poraz od Silkeborga i remi sa Alkaloidom.

- Najvažnije je da sada ne smemo da se opustimo. Jednostavno, moramo nastaviti da gruzemo u svakom narednom duelu. Sledeći rival je španska La Rioha i u tom meču bi trebalo da potvrdimo dobru formu. Nadam se i želim da je ovo tek početak naših velikih rezultata- zaključio je Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)