SRPSKO-HRVATSKA VATERPOLO DRAMA: Zvezda dobila splitski Jadran u Ligi šampiona, strelac i golman sa svog gola, čega sve nije bilo...

Novosti online

31. 10. 2023. u 21:42

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Jadrana iz Splita rezultatom 12:11 (3:2, 3:3, 3:3, 3:3) u meču četvrtog kola grupe C Lige šampiona.

СРПСКО-ХРВАТСКА ВАТЕРПОЛО ДРАМА: Звезда добила сплитски Јадран у Лиги шампиона, стрелац и голман са свог гола, чега све није било...

Screenshot / LEN

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Draško Gogov, Marko Radović, Dušan Vasić i Ivan Basara sa po dva gola.

U ekipi Jadrana najefikasniji je bio Konstantin Harkov sa pet golova.

Zvezda je predvođena Mišovićem odlično počela, golovima Bursaća iz daljine i Semana sa Igračem više. Moglo je i ubedljivije da je Vasić iskoristio zicer. Zatim su Splićani došli do daha. Harkov prvo sa igračem više i zatim iz peterca za 2:2. Prednost je domaćinu doneo Subotić takođe iz peterca pošto je u kontri zaustavljen Vasić.
Pola druge četvrtine je bilo u znaku odbrana, bez pravih prilika. Radović se prvi put upisao sa igračem više za 4:2. Vrlo brzo, za 40 sekundi Splićani su se vratili trećim golom Harkova i preciznim udarcem Fatovića. Seriju su gosti nastavili sa igračem više preko Marinić-Kragića za prvo vođstvo. Ipak, Zvezda je na veliki odmor otišla sa 6:5 zahvaljujući golovima Gogova, prvo iz peterca a zatim i sa igračem više 17 sekundi pre sirene.


Punih pet minuta su Splićani dominirali u trećem delu. Odbranom su uspavali domaćina a u napadu su novom serijom 3:0 stekli prvi put prednost od dva fola 8:6. Bio je to znak za buđenje crveno-belih. Za 157 sekundi agilni Vasić iz peterca, zatim precizni šutevi Basare i Markovića za još jednu minimalnu prednost pred poslednji deo 9:8.


I onda gol kakav se retko viđa. Video je golman Splićana Anić da mu je kolega Mišović isplivao da spreči kontru i, odmerivši dobro svoju i njegovu poziciju - spektakularno ga, sa svog gola lobovao!

Zvezda je  pre toga bila oštećena za očigledan peterac nad Semanom, ali od tog trenutka bilo je 9:9.

Igralo se potom bez garda, poveli su domaćini 10:9 preko Radovića (za razliku od splitskog susreta - preciznog iz peterca), a onda su Splićani imali 10:11 u svoju korist. 


Usledio je još jedan preokret odličnih Basare i Vasića, za novo Zvezdino vođstvo. Potom - drama.

Imao Jadran dva napada u poslednjem minutu. Harkov je tada konačno zaustavljen od strane Mišovića. Vasić je trošio poslednji napad, pa je Jadranu ostalo devet sekundi da nešto uradi. Dobili su i igrača više gosti, ali je udarac Fatovića bio neuspešan.

- Veoma sam srećan, čestitke igračima. Dobro smo se pripremili za ovaj meč, odličan skauting je urađen i mogu samo da čestitam mojim momcima, ali i Jadranu na fer-plej igri  - rekao je trener Zvezde Aleksandar Filipović.


U narednom kolu Lige šampiona igraju Ferencvaroš i Crvena zvezda, odnosno Jadran iz Splita i Jadran iz Herceg Novog.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S