TRAŽI SE PUT DO OLIMPIJSKIH IGARA: Evropska federacija još nije saopštila da li će se odigrati EP u vaterpolu

S. K.

03. 11. 2023. u 13:44

DVA meseca uoči početka odlučeno je da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu ne igra u Netanji. Potez Evropske federacije vodenih sportova i VS Izraela bio je očekivan, jer zbog rata je bilo očigledno da Izraelci ne mogu da budu domaćini. Sada se s nestrpljenjem očekuje naredni potez LEN, da li će naći novog domaćina, ili će organizovati kvalifikacije za SP početkom februara iduće godine u Dohi i za Olimpijske igre u Parizu 2024.

ТРАЖИ СЕ ПУТ ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Европска федерација још није саопштила да ли ће се одиграти ЕП у ватерполу

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

U LEN su svesni da je EP veoma važno, jer će na njemu tri selekcije izvaditi vizu za Katar, a jedna reprezentacija i kartu za francusku prestonicu. Srbija ne brine za Dohu, jer je još na SP u Fukuoki kao četvrta izborila učešća, ali je i te kako zanima koju će opciju izbrati čelnici Evropske federacije za Olimpijske igre.

Na SP u Dohi četiri selekcije izvadiće olimpijsku vizu. Zna se da će finalisti sa poslednjeg SP u Fukoki, šampioni Mađari i srebrni Grci, i domaćin Francuska, igrati na olimpijskom turniru. Prema pisanju portala "Total-vaterpolo", prema pravilima MOK, ako se ne održi kontinentalni šampionat, onda to jedno mesto uzima najbolje plasirana reprezentacija iz Evrope koja to nije ostvarila u Dohi.

Inače, prema pisanjima pojedinih portala Berlin (Nemačka) želi da organizuje muški deo EP, a Ajndhoven (Holandija) ženski turnir. Da li će LEN prihvatiti da Nemci i Holanđani zamene Izraelce ili će odložiti prvenstvo i organizovati kvalifikacije saznaćemo vrlo brzo. Priča se i da LEN može da prelomi da na osnovu plasmana na EP 2022. u Splitu odredi preostala tri učesnika za SP u Dohi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?