MARKO JEVTIĆ PONOS REPUBLIKE SRPSKE: Mladi rukometaš na pripremama reprezentacije Srbije

S. K.

03. 11. 2023. u 14:25

POSLE Miloša Kosa još jedan rukometaš iz Republike Srpske obukao je dres reprezentacije Srbije. Sa "orlovima" je u EHF nedelji nacionalnih selekcija vežbao i mladi pivot Marko Jevtić. Put do španske Bidasoe vodio ga je iz rodne Bijeljine preko šabačke Metaloplastike.

МАРКО ЈЕВТИЋ ПОНОС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Млади рукометаш на припремама репрезентације Србије

foto rukometni savez srbije

- Velika mi je čast što sam dobio priliku da budem deo ove ekipe po prvi put. Izuzetno su me prihvatili, treniralo smo vredno i sada nam ostaje da što bolje odigramo naredna dva susreta sa Slovenijom. Nadam se da ćemo se u januaru opet videti - kaže za sajt RSS Marko Jevtić.

Talentovani rukometaš je ovog leta Šabac zamenio za Bidasou.

- Doskoro sam bio deo domaćeg prvenstva i u takvoj konkurenciji skrenuo pažnju na sebe i pre odlaska u Španiju i to samo zato što sam svemu pristupio iz perspektive da se posvećen rad isplati. Treba biti strpljiv, ali i očekivati i verovati u poziv ako znaš koliko se trudiš da do ovoga dođeš. To što ću imati priliku da debitujem je kruna rada, a podstrek veliki to što me je Toni kao jedan izvrstan trener izabrao. Svi znamo na koliko on detalja obraća pažnju, nije samo statistika važna, važno je da si pouzdan u odbrani, pored toga što daješ golove, ne bi li se našao u ovoj grupi sa Marsom, Draganom i Lukom - naglašava Jevtić.

Rukomet u Republici Srpskoj nije na zavidnom nivou, ali talenata ne fali.

- To što smo Miloš Kos i ja ovde je velika stvar za Republiku Srpsku. Teško je istaći se kroz klubove koji su tamo zbog toga što ulaganja gotovo da i ne postoje, ali ovakvim primerima to bi moglo da se promeni. Posebno je važno da se mladi i talentovani igrači ne odriču rukometa zbog toga što nemaju kvalitetne uslove za napredovanje - ističe Jevtić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)