PRIZNANJE RATKU DRAŠKOVIĆU: Bokserski savez Srbije nagradio nikšićkog boksera nokautera (FOTO)

V.K.

03. 11. 2023. u 20:11

LEGENDI crnogorskog i nikšićkog boksa Ratku Drašković Bokserski savez Srbije dodelio je plaketu za doprinos, razvoj i popularizaciju tog sporta.

ПРИЗНАЊЕ РАТКУ ДРАШКОВИЋУ: Боксерски савез Србије наградио никшићког боксера нокаутера (ФОТО)

V. K.

U ime predsednika BSS Nenada Borovčanina priznanje Draškoviću uručio je u Nikšiću član tog saveza Nebojša Nešo Vuković.

- Suvišno je trošiti reči o briljantnoj karijeri Ratka Draškovića u amaterskom i profesionalnom boksu, njegovom humanizmu nakon karijere, kao i daljoj borbi da unapređuje plemenitu veštinu u svom rodnom gradu i Crnoj Gori. Ratko je tokom cele svoje karijere bio most saradnje između dva saveza, a tako je i danas. To mu Bokserski savez nije zaboravio, pa otud i ova plaketa koja će upotpuniti njegov muzej trofeja - kazao je na svetkovini Vuković.

Šampion grada podno Trebjese veruje da će boks kao sport opstati.

- Radujem se uspesima boksera Srbije jednako kao i pesničara iz Crne Gore. Svedoci smo da se ovaj sport koji pripada samo snažnim momcima probudio što govore i rezultati koje postižu. Sve je biše boksera koji se na međunarodnim takmičenjima vraćaju sa medaljama što raduje i vraća veru da se polako vraćamo na stare staze uspeha. Dobra saradnja saveza Srbije i Crne Gore upravo je kamen temeljac uspešnog rada trenera, takmičara, kao i ljudi koji ih vode. Ja sam tu ako zatreba u svakom trenutku da priskočim u pomoć, dam savet - kaže Drašković.

Sjajnu boksersku karijeru koja je trajala 41 godinu Ratko Drašković završio je prijateljskim mečom sa Darkom Miličićem u Nikšiću. Tada mu je legendarni bokser Mirko Puzović uručio zlatnu rukavicu Od 50 profesinalnih mečeva u profesionalnoj karijeri nikšićki kolos dobio je 36 mečeva. Osvajao je evropske i svetske tutule.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!