"DELFINI" U HRVATSKOJ: Evropska federacija vodenih sportova odlučila da se Evropsko prvenstvo za vaterpoliste igra u Dubrovniku i Zagrebu

S. K.

17. 11. 2023. u 13:57

HRVATSKA će organizovati EP za vaterpoliste, saopštila je Evropska federacija vodenih sportova. Šampionat će se odigrati od 4. do 16. januara u Dubrovniku i Zagrebu. Na EP će jedna selekcija izvaditi vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024, a četiri za SP od 2. do 16. februara u Dohi. Podsetimo, izraelski grad Netanija je zbog rata morao da odustane od organizacije EP.

ДЕЛФИНИ У ХРВАТСКОЈ: Европска федерација водених спортова одлучила да се Европско првенство за ватерполисте игра у Дубровнику и Загребу

FOTO: VSS: S. Sandić

Na šampionatu će prvi put selekcije biti podeljene u prvu i drugu diviziju. Zbog prošlogodišnjeg devetog mesta na EP u Splitu Srbija je u donjem domu i u grupi C igraće sa Nemačkom, Izraelom i Maltom. Prvo mesto u grupi joj u osmini finala donosi duel sa četvrtom selekcijom iz grupe A (Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska), a u četvrtfinalu pobednika grupe B (Mađarska, Gruzija, Italija i Grčka). Izabranicima Uroša Stevanovića je četvrto mesto na SP u Fukuoki donelo i plasman na SP u Dohi, gde će četiri reprezentacije izvaditi kartu za Pariz.

Utakmice grupne faze igraće se u Dubrovniku i Zagrebu. Mečevi za plasman od 9. do 16. mesta održaće se u Dubrovniku, a za plasman od 1. do 8. mesta u hrvatskoj prestonici.

Titulu evropskog prvaka brani Hrvatska, a Srbija medalju na evropskim prvenstvima nije osvojila od 2018, kada se u Barseloni radovala zlatu.

Šampionat za dame poveren je Ajndhovenu i igraće se od 5. do 13. januara. I devojke su u drugoj diviziji, u grupi C igraće sa Rumunijom, Češkom i Turskom. Ukoliko osvoje prvo mesto, što im je cilj, u osmini finala igraće sa četvrtom selekcijom iz grupe A (Holandija, Mađarska, Hrvatska, Grčka).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)