CRVENO-BELI SE SELE U EVROKUP: Vaterpolisti Crvene zvezde izgubile šanse da izbore drugu fazu Lige šampiona

S. K.

22. 11. 2023. u 12:27

DA u vaterpolu važe bokserska pravila crveno-beli bi već sredinom druge četvrtine predali meč Ferencvarošu. Ovako, igrači Crvene zvezde su sinoć u Budimpešti u petom kolu grupe C Lige šampiona nemoćno statirali protiv razigranog Fradija i doživeli debakl - 6:20 (3:4, 1:5, 0:5, 2:6).

ЦРВЕНО-БЕЛИ СЕ СЕЛЕ У ЕВРОКУП: Ватерполисти Црвене звезде изгубиле шансе да изборе другу фазу Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Beograđani su najavljivali da će se truditi da odigraju što bolje protiv velikog favorita i tako izbegnu težak poraz kao na svom bazenu - 6:16. Nažalost, samo do sredine druge četvrtine su bili egal sa Mandićem i društvom, a onda su doživeli brodolom. Brzo su se predali, 16 minuta nisu zatresli mrežu mađarskog prvaka, primali su lake golove i kolo pre kraja izgubili sve šanse da izbore drugu fazu Lige šampiona.

Ipak, crveno-beli nastavljaju evropsku priču u Evrokupu. Zato im je važno da u poslednjem kolu grupe C, 5. decembra, na svom bazenu protiv Jadrana iz Herceg Novog odbrane treće mesto, kako bi u četvrtfinalu drugog po težini takmičenja dobili lakšeg rivala. Sigurno je da neće kalkulisati, da žele da se pobedom oproste od Lige šampiona, ali im je i bod dovoljan da ostvare cilj.

Drugi naš predstavnik, Novi Beograd večeras (19.45)  na svom bazenu boriće se sa Brešom za plasman u Top 8. Srpski prvak u poslednjem kolu grupe A, 6.decembra ide u goste Sabadelju, dok Italijani dočekuju Steauu.

Inale, po novom sistemu takmičenja, osam ekipa biće podeljeno u dve četvrtfinalne grupe iz kojih će se dve najbolje plasirati na fajnal-for. A mesto u Top 8 već su izborili:Ferencvaroš, Jadran Split, Barseloneta i Pro Reko.

Raspored

PETO kolo Lige šampiona za vaterpoliste - grupa A, sreda: Novi Beograd - Breša (19.45), Sabadelj - Steaua (20.00). TABELA: Novi Beograd 9, Breša 8, Sabadelj 7, Steaua 0. Grupa B, sreda: Pro Reko - Jug (20.30), Olimpijakos - Dinamo Tbilisi (18.00). TABELA: Pro Reko 12, Olimpijakos 8, Jug 4, Dinamo T. 0 bodova. Grupa C, utorak: Ferencvaroš - Crvena zvezda 20:6, Jadran ST - Jadran HN 16:14. TABELA: Ferencvaroš 15, Jadran ST 9, C. zvezda 4, Jadran HN 2. Grupa D, utorak: Barseloneta - Vuljagmeni 16:10, Marselj - Špandau 13:11. TABELA: Barseloneta 15, Marselj 9, Špandau 6, Vuljagmeni 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna