SVEČANO OTVOREN TROFEJ BEOGRADA U ŠAHU 2023.

Novosti online

26. 11. 2023. u 11:00

U organizaciji Šahovskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekreterijata za sport i omladinu Beograda i Šahovskog saveza Srbije, danas je, u zgradi „Borbe“ svečano otvoreno 36. Međunarodno otvoreno prvenstvo u šahu, „Trofej Beograda 2023“. Ovo takmičenje je, uz Osmomartovski turnir najvažnije u kalendaru Šahovskog saveza Beograda, a reč je o turniru sa dugom tradicijom, na kome su učestvovali, pobeđivali i osvajali norme mnogi šahisti svetskog ugleda i renomea.

СВЕЧАНО ОТВОРЕН ТРОФЕЈ БЕОГРАДА У ШАХУ 2023.

Foto: Šahovski savez

Prisutnima se kao domaćin obratio predsednik Šahovskog saveza Beograda i direktor ovog turnira Andrija Jorgić, poželevši dobrodošlicu svim učesnicima i gostima, naglasavši i da je početak ovog turnira dobra prilika za čestitanje na zlatnoj medalji našoj reprezentaciji na završenom prvenstvu Evrope.

-Ovom prilikom čestitao bih našoj reprezentaciji na osvajanju zlatne medalje, i naglasio bih da nam to izuzetno znači za jedan temelj srpskog šaha, i to je nešto što nam je falilo u svemu što radimo u poslednje tri godine. Mi danas ovde imamo mnogo mladih učesnika, kojima treba više prostora dati, i ovde smo da pošaljemo jasnu poruku da je šah plemenita i viteška igra, rekao je Jorgić.

Jorgić je u ime ŠSB predao zlatnu plaketu šahovskoj reprezentaciji Srbije, a priznanje je uručeno Nebojši Baraliću, generalnom sekretaru ŠSS.

Prisutne je pozdravila i Vesna Zorić,načelnica Sekreterijata za sport i omladinu, istakavši zadovoljstvo što ŠŠŠ i ŠSB imaju međusobnu solidarnost.

-Drago mi je što oba saveza imaju međusobnu solidarnost, jer su teška vremena, i potrebno je dosta ulagati u stručan kadar, pomoći mladim šahistima i nadam se da ćete ostvariti ideju da se šah vrati u škole, istakla je Zorić.

Glumac Tihomir Stanić, prijatelj i poštovalac šaha istakao je u svom obraćanju da je upravo u sali u kojoj se igra turnir pripremao seriju „Nobelovac“.

-Pre tri dana smo baš na ovom mestu uspešno završili seriju „Nobelovac“, i tokom rada na njoj bavili smo se kombinatorikom, morali da mislimo mnogo poteza unapred, pa samim tim želim i vama da ovde uspešno otpočnete i završite ovaj turnir, poručio je Stanić.

Turnir je u ime GO Stari grad otvorio Nedeljko Jovanović, član veća za sport, i zajedno sa predsednikom ŠSB Andrijom Jorgićem povukao prvi potez.

Na ovogodišnjem turniru prijavila su se 193 učesnika iz 23 nacionalne federacije, a među njima su i nosioci najviših titula u šahu- 7 muških i 2 ženska velemajstora.

Turnir traje do 3.decembra,a igra se po švajcarskom sistemu u 9 kola.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju