U ČAST LEGENDARNOG BOKSERA: Memorijal "Zvonko Vujin" 2. decembra u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

30. 11. 2023. u 19:45

TREĆI po redu bokserski Memorijal "Zvonimir Zvonko Vujin", u čast legendarnog zrenjaninskog boksera, održava se u Zrenjaninu, u subotu, 2. decembra u Kristalnoj dvorani, od 14 časova, dok su finalne brobe predviđene za 18 časova. 

У ЧАСТ ЛЕГЕНДАРНОГ БОКСЕРА: Меморијал Звонко Вујин 2. децембра у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Kuriozitet je da se ove godine memorijal organizuje u okviru inicijative Otvoreni Balkan, kao prvi sportski događaj na privrednom i političkom spektru delovanja,  tri balkanske države, Albanije, Severne Makedonije i Srbije.

Organizatori najavljuju učešće više od stotinu boksera iz tridesetak klubova, koji će se takmičiti u svim uzrasnim kategorijama, uz direktan televizijski prenos.

Memorijal Zvonimir Zvonko Vujin, lagano, ali sigurno prerasta u još jednu sportsku tradiciju grada Zrenjanina, a na prva dva njegova izdanja nastupali su učesnici iz više od 60 klubova iz Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije, a kao i do sada, imaće i humanitarni karakter i sav prihod od naplaćenih ulaznica, biće usmeren u akciju "Sportom za bolje sutra".
 

Jedan od najboljih boksera 20. veka

Zvonimir Vujin (1943-2019) bio je jedan od najboljih boksera lake kategorije Jugoslavije, Evrope i sveta šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka i jedini naš bokser sa osvojen dve bronzane olimpijske medalje,  u Meksiku 1968. i Minhenu, 1972. godine. 

 

Rođeni Zrenjaninac i doživotni član bokserskog kluba Banat, Zvonko je bio višestruki prvak Jugoslavije, Balkana, Mediterana i vicešampion Evrope, osvajač prestižnih trofeja Oskar i “Zlatna rukavica, a u desu nacionalnog tima borio se 57 puta. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)