IGRAČI SU PREOPTEREĆENI: Zbog prvenstava Evrope i sveta klubovima predstoji dvomesečna zimska pauza

S. K.

03. 12. 2023. u 05:00

POSLEDNjIH godina veoma je zgusnut kalendar takmičenja u vaterpolu. Ove sezone treneri,ali i igrači, imaće veliki izazov. Zbog obaveza reprezentacija, koje će u januara u Hrvatskoj igrati EP, a u februaru u Dohi SP, tako da će klupska sezona biti prekinuta na dva meseca, pa će oni najbolji borbu za bodove nastaviti tek u martu.

ИГРАЧИ СУ ПРЕОПТЕРЕЋЕНИ: Због првенстава Европе и света клубовима предстоји двомесечна зимска пауза

miloš vukadinović

- Ovo je veliki izazov i za mene i za moje kolege. Praktično imaćemo veću zimsku, nego letnju pauzu. Svi se pitamo kako da prebrodimo tu pauzu. Što se tiče igrača koji su reprezentaciji, to može da bude i dobro i loše u zavisnosti od rezultata, kako će odigrati i kakvi će se vratiti u svoje klubove. Svi reprezentativci imaju visok nivo profesionalizma i verujem da to neće uticati na njih i da će uspeti da psihičku i fizički to da prebrode i da u martu nastave onako kako su sada završili - smatra strateg Crvene zvezde Aleksandar Filipović.

Najteže će biti prvaku Srbije Novom Beogradu. Strateg Živko Gocić ne zna na koliko igrača će moći da računa, jer očekuje da možda i deset vaterpolista bude pozvan u svoje selekcije.

- Čudno je što ćemo imati ovoliki pauzu i ja ne znam kako će mi ekipa izgledati u martu. To nije humano, jer će momci u jednoj kalendarskoj godini imati čak sedam takmičenja. To stvarno za godinu dana normalan čovek ne može da izdrži.Zato moramo da sačekamo da vidimo da li će sve biti zdravi i kako će izgledati u drugom delu sezone - primećuje Gocić.

Kormilar Partizana Miloš Korolija smatra da za njegovu mladu ekipu dvomesečna pauza nije neki problem.

- Mlada ekipa ima uvek šta da radi, a moći ćemo da radimo i neke stvari koje nismo bili u mogućnosti da sprovedemo tokom sezone. S druge strane voleo bih da što više igrača bude uključeno u reprezentativne aktivnosti, jer je to za njih najbolji način da napreduju. I očekujem da budemo bolji nego dosada - konstatuje Korolija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku