SAME SEBE MATIRALE: Kako su rukometašice Srbije na startu druge faze Svetskog prvenstva ispustile bodove protiv Poljske

S. K.

07. 12. 2023. u 22:55

SJAJAN početak - očajan finiš. Rukometašice su, kao protiv Danske, u finišu meča prokocakle bodove i u prvom kolu grupe 3 druge faze SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj izgubile od Poljske - 21:22 (13:10). Srpkinje u subotu (18.00) igraju sa Nemačkom, a učešće na šampionatu planete završavaju u ponedeljak (15.30) protiv Japana.

САМЕ СЕБЕ МАТИРАЛЕ: Како су рукометашице Србије на старту друге фазе Светског првенства испустиле бодове против Пољске

Tanjug/AP

Izabranice Uroša Bregara su bez bodova ostale i što su u drugom poluvremenu igrale veoma slabo u napadu. Šta im je vredela dobra odbrana, kada to nisu umele da materijalizuju. Srpkinjama je trebalo punih 10 minuta da u nastavku preko Marije Laništatin zatresu mrežu Poljakinja. I pored toga dugo su čuvale prednost, koju su prvi put izgubile u 48. minutu. Uspele su na trenutak golovima Janjuševićeve i Lazićeve da vrate vođstvo, a onda su u poslednjih pet minuta potonule, kada su Poljakinje povele sa 22:20. Ipak, imale su šansu posle gola Janjuševićeve da izjednače, ali za dva i po minuta nisu našle rešenje kako da nadmudre čvrstu odbranu protivnica.

U prvom poluvremenu su naše taktički nadmudrile Poljakinje. Igrale su strpljivo, na dug napad, nezadrživa je bila Sanja Radosavljević,a bile su veoma sigurne u odbrani. Uspele su da umire najbolji igračicu Poljske Kobilinsku, a niti su im dozvolile brzu igru. Povele su naše brzo sa 4:0, na trenutak su se Poljakinje vratile i pripretile (4:3), ali su Srpkinje uspele da vrate plus četiri, poslednji put u 27. minutu kada je Bojičić pogodila za 12:8. Do kraj prvog dela protivnice su uspele da se primaknu na 10:13.

Međutim, kao protiv Danske, devojkama u teget dresovima koncetracija je popuštala u nastavku. I dalje su igrale solidno u odbrani, ali kao da su zaboravile na napad. Bile su beizdejne, bezopasne, nisu koristile krila. Srećom, u tim trenucima ni Poljakinje nisu bile ubojitije. Na našu žalost rivalke su u poslednjih 20 minuta ubrzale igru, Srpkinje su polako počele da gube korak, snagu, energiju, u Poljskoj su se uz Kočanijak, razigrale Balsam i Noćun i preokret je bio neizbežan.

Šteta, što nisu uspele makar da izjednače, jer bi im taj bod, bez obzira što su izgubile svaku šansu da se nađu u četvrtfinale, mnogo značio na psihološkom planu. Ovako je svima jasno da moraju još mnogo da uče.

SRBIJA - POLjSKA 21:22 (13:10)

DVORANA: "Jiske bank boksen" u Herningu. Gledalaca: 500. Sudije: Belkhiri i Hamidi (Alžir). Isključenja: Srbija 10, Poljska 6 minuta. Sedmerci: Srbija 5 (5), Poljska 4 (3).

SRBIJA: Simić, Radosavljević 6, Veličković, Vukajlović, Laništanin 5 (3), Nuković, Janjušević 3 (2), Jovović, Stamenić, Kubina, Lovrić, Bojičić 3, Radević, Lazić 4, Milojević, Čolić (6 odbrana).

POLjSKA: Plaček, Galinska 1 (1), Kobilinska 4, Balsam 4 (2), Vertelak 1, Matuščik 2, Gornja 1, Tomčik, Rosijak 1, Urbanska, Mičalak, Kočaniak 6, Ušinovič, Masna, Noćun 2, Zima (5 odbrana)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S