POTREBNA POBEDA ZA PLASMAN NA SVETSKI ŠAMPIONAT: Futsal reprezentacija se u Zrenjaninu priprema za duel sa Poljskom (FOTO/VIDEO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

12. 12. 2023. u 17:58

FUTSAL reprezentacija Srbije priprema se u Zrenjaninu za dve odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

ПОТРЕБНА ПОБЕДА ЗА ПЛАСМАН НА СВЕТСКИ ШАМПИОНАТ: Футсал репрезентација се у Зрењанину припрема за дуел са Пољском (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: B. Grujić

Kristalna dvorana u Zrenjaninu, u petak 15. decembra biće poprište ljute borbe futsal selekcija Srbije i Poljske u kvalifikacijama za Svetski šampionat, koji se u junu naredne godine igra u Uzbekistanu.

Srbiji je, kao i u poslednjem susretu kvalifikacija u Belgiji, u duelu sa kvalitetnim i opasnim Poljacima, potrebna pobeda i uz podršku sa tribina Kristalne dvorane, svi igrači i kompletan stručni štab, ubeđeni su da do nje, mogu i moraju da dođu.

ODLIČNI USLOVI

Nacionalni tim Srbije, smešten u hotelu u centru Zrenjanina, ima sjajne uslove za trening u Kristalnoj dvorani, koja će u petak, 15.decembra, od 18 časova biti spremna za veliki futsal spektakl.

- Desetkovani jesmo, imamo puno povređenih igrača, ali to nam je što nam je, moramo u boj i nadam se da ćemo pred punim tribinama u Zrenjaninu, gde treniramo već nekoliko dana, ostvariti zacrtani plan i upisati važan trijumf - kaže selektor Dejan Majes.

On poziva ljubitelje futsala da dođu na spektakl i podrže repreprezentativce Srbije, među kojima su i dvojca Zrenjaninaca. U cilju sveukupne promocije futsala, ali i podrške našem nacionalnom timu, organizatori su uputili dopis svim osnovnim i srednjom školama u Zrenjaninu i okolnim mestima, kako bi što više mladih, došlo da pruži podršku našoj reprezentaciji.

- Uvek je lep osećaj igrati za Srbiju u svom gradu, pred domaćim navijačima i u dvorani koju dobro poznajem, O važnosti meča, ne treba trošiti reči, rival je izuzetno opasan i bez obzira što smo ih na početku kvalifikacija pobedili u Poljskoj, sve karte su u igri - kaže Zrenjaninac, Slobodan Boba Tajčević, iskusni reprezentativac Srbije.

Nikola Matijević, takođe ponikao u gradu na obalama Begeja, uz dres sa državnim grbom, nastupa za kuvajtski Al Arabi.

- Ovo je prilika da pozovem ljubitelje futsala, velika šansa za našu generaciju i tim koji ima potencijal i sigurno mu je mesto među elitnim svetakim majstorima futsala, juna naredne godine u Uzbekistanu, samo se za to valja izboriti - iskren je Matijević.

Pobeda u Zrenjaninu 2018. godine

Kristalna dvorana, pre pet godina, 30. oktobra 2018. godine bila je poprište prijateljskog odmeravanja snaga Srbije i Poljske, u toj utakmici pobedila je Srbija 3:1, pa neka tako bude i sada.

BONUS VIDEO -  POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača