"DELFINI" SE RASPUCALI: Vaterpolisti Srbije u drugom kolu turnira u Budimpešti savladali Rumuniju sa 15:5

S. K.

19. 12. 2023. u 11:23

DRUGI meč - drugo lice vaterpolista u Budimpešti. Vaterpolisti su posle neočekivanog poraza od Nemačke (9:11) u drugom kolu turnira u mađarskoj prestonici preslišali komšije Rumune sa 15:5 (6:0, 5:2, 0:3, 4:0). Izabranici Uroša Stevanovića sutra (20.00) se sastaju sa svetskim prvakom Mađarskom, a u četvrtak sa Španijom.

ДЕЛФИНИ СЕ РАСПУЦАЛИ: Ватерполисти Србије у другом колу турнира у Будимпешти савладали Румунију са 15:5

MILOŠ VUKADINOVIĆ

Naša selekcija, koja se priprema za EP od 4. do 16. januara u Zagrebu i Dubrovniku, igrala je mnogo bolje nego protiv Nemaca. Istina, imali su pad u trećoj četvrtini, ali oscilacije se i očekuju u trening mečevima. Važno je da se ne dešavaju na velikim takmičenjima.

"Delfini" su bili sigurni sa penala, iskoristili sva četiri peterca, malo je škripalo sa igračem više (9-4), ali su zato bili čvrsti u odbrani. Dozvolili su protivniku da izbori dva igrača više, ali ne i da ih iskoristi, uz to, Mišović je rivalu odbranio peterac. U našem timu najubojitiji je bio Radulović sa pet golova. Pratili su ga Mandić, Petar Jakšić, Drašović sa dva, Janković, Milojević, Vico i Lukić, dok su strelci za Rumune bili: Koldrovči dva, Belenješi, Priotesa i Vančik.

Od početka je bila vidljiva razlika u kvalitetu, naši su brzo stekli 6:0, a golman Vladimir Mišović je prvi put loptu iz mreže izvadio u 13. minutu. Međutim, u trećoj četvrtini napad je počeo da greši, Rumuni su napravili seriju 3:0, koja je primorala Stevanovića da zatraži tajm-aut i smiri igrače, koji su poslednjih osam minuta odigrali na svom nivou.

Srbija je igrala u sledećem sastavu: Filipović, Mandić 2, Strahinja Rašović, Petar Jakšić 2, Radulović 5, Janković 1, Drašović 2, Milojević 1, Vico 1, Ubović, Lukić 1, Viktor Rašović, Mišović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)