ZA NAS NEMA LAKIH RIVALA: Viktor Rašović smatra da vaterpolisti ne mogu da kalkulišu ni protiv jedne ekipe

S. Krstović

22. 12. 2023. u 21:20

TURNIR u Budimpešti je pokazao vaterpolistima na čemu moraju da rade u nastavku priprema za EP od 4. do 16. januara u Hrvatskoj. Poraz od Nemačke ih je opomenuo, pobeda nad Mađarima ohrabrila i pokazala da kada pruže maksimum da mogu da se nadigravaju sa bilo kojom selekcijom na planeti.

ЗА НАС НЕМА ЛАКИХ РИВАЛА: Виктор Рашовић сматра да ватерполисти не могу да калкулишу ни против једне екипе

Viktor Rašović Foto M. Vukadinović

- Nedostajali su nam Nikola Jakšić, Ranđelović, Mitrović, Lazić i Vučinić. Ono što mi je drago je da smo pokazali da možemo da igramo i u ovom sastavu. Hteo bih da pohvalim ekipu na želji koju je pokazala tokom turnira. U pripremnom periodu normalno je da bilo grešaka, što kolektivnih, što individualnih. Takođe, videli smo i puno dobrih stvari. Zato verujem u ekipu da može mnogo - ističe za "Novosti" Viktor Rašović.

"Delfini" su krenuli porazom od Nemačke, a onda pobedili sa peteraca svetske prvake Mađare i izgubili tesno od Španaca. Lako su nadigrali Rumune,

- Taj poraz od Nemaca prepisao bih možda malo neozbiljnijem pristupu. Bila je to prva utakmica posle šest, sedam mesecu, ali u svakom slučaju to nam je dobro pokazalo da moramo da budemo svesni da protiv svakog protivnika moramo da igramo na 200 posto. Jednostavno, nemamo taj luksuz da kalkulišemo u slabijim utakmicama kao što su npr. Nemci. Čim smo ušli sa nekih 80 posto naših mogućnosti nije bilo dobro. Moramo u svakoj utakmici da pružimo 200 posto kako bi imali šanse sa svim ekipama - podvlači mlađi Rašović.

Priznaje iskusni vaterpolista da im je turnir otvorio oči. A posle današnjeg slobodnog dana, sutra uveče nastavljaju rad na Košutnjaku, jer EP je veoma blizu. Od 28. do 30. decembra očekuje ih sparing sa Hrvatskom.

- Posle ovog turnira smo shvatili da za nas nema lakih utakmica, ni kada igramo sa Nemačkom, Izraelom i Maltom, s kojima smo u grupi C. U svakom meču moramo da damo maksimum. Očekujem prvo mesto u grupi i plasman u osmini finala - kaže Rašović.

U našem taboru svi gledaju samo ka osmini finala EP...

- Mislim da je puno bolje razmišljati korak po korak. Četvrtfinale je trenutno jako daleko, o tome ne razmišljamo, bitno je da budemo što bolji, da steknemo što više sigurnosti i onda se pokažemo u najboljem svetlu u osmini finala - smatra Rašović.

Viza je najvažnija

NA neki način ovo su i pripreme za SP u Dohi, koje počinje početkom februara. A cilj je u Hrvatskoj ili Kataru izvaditi olimpijsku vizu.

- Nama je najbitnije da odemo u Pariz, a da bismo to ostvarili moramo da idemo korak po korak i da poštujemo svakog protivnika - ističe Rašović.

Srećan u Francuskoj

POSLE dve godine u Novom Beogradu Viktor se vratio u francuski Nojzi la sek.

- Žao mi je što sam zbog povrede propustio SP u Fukuoki. U Francuskoj sam stvarno srećan. Klub raste iz godine u godinu, dobro se radi. Francuska liga je iz sezone u sezonu sve bolja, kao i reprezentacija - kaže Rašović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu