DA ISTRAJU NA PUTU U ELITU: Košarkaši Vojvodine svečano obeležili 75 godina od osnivanja kluba

S.B.

25. 12. 2023. u 12:05

SVEČANOM akademijom u amfiteatru „Spensa“, projekcijom filma povodom jubileja i uručenjem počasnih plaketa najistaknutijim igračima, košarkaški klub Vojvodina obeležio je 75 godina od osnivanja uz poruku da će se vratiti u elitu igre između dva obruča.

ДА ИСТРАЈУ НА ПУТУ У ЕЛИТУ: Кошаркаши Војводине свечано обележили 75 година од оснивања клуба

S.B.

Tu nameru istakao je u ime kluba i navijača Željko Rebrača, predsednik novosadskih košarkaša, naglasivši da aktuelna klupska uprava i profesionalni pogon, uz podršku navijača, ne kriju ambicije.

-Svima koji nose Vojvodinu u srcu je želja da se vratimo među najbolje, jer grad Novi Sad i Vojvodina zaslužuju to. Imali smo dve izazovne godine, uspeli da vratimo 90 odsto dugova, stabilizovali smo klub i tim, vratili se u ABA 2 takmičenje i idemo napred sa željom da se plasiramo u ABA 1. Mnogo toga dobrog smo uradili, nastavljamo dalje namereni da pišemo neke nove stranice klupske istorije, da Novi Sad i Vojvodinaši budu ponosni na klub i da se Srbija diči nama - poručio je Rebrača.

Podršku košarkašima u ime Sportskog društva Vojvodina potvrdio je Dragoljub Zbiljić, predsednik društva pod čijim okriljem su klubovi imena Vojvodine. On je naglasio da je za tri četvrt veka bilo uspona i padova, ali i da je sada trenutak da se košarkaši vinu u visine sa kojih više neće da silaze.

- Za tu osnovu, bilo je potrebno vreme, ali i poverenje, dobra komunikacija, ljubav prema klubu... i posebno lokalpatriotizam, koji bi u sportu trebalo najviše da dođe do izražaja rekao je Zbiljić.

Posebne zahvalnice plakete dodeljene su najistaknutijim košarkašima u klupskoj istoriji, Jovanu Maleševiću, Aleksandru Lukiću, Nikoli Laziću, Miodragu Lopičiću, Ivici Mavrenskom, Zlatku Boliću i Atili Papu.

Podrška

GRAD Novi Sad podržava košarkaše Vojvodine da istraju na putu ka eliti, što je potvrdio Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu.

-Košarka je, s obzirom na činjencu da se svakodnevno igra u svakom gradskom kvartu, veoma važna za Novi Sad. Krenuli smo 2016. godine sa podrškom od tri miliona dinara, a ona je danas 10 puta veća, da bi se obezbedilo sve od trenažnog procesa pa nadalje. Naš grad zaslužuje da se „širi košarkaška mreža“- rekao je Cvjetićanin.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju