RUKOMETAŠI SRBIJE ODREDILI CILJEVE: Ovo žele na Evropskom prvenstvu

Tanjug

25. 12. 2023. u 18:35

SELEKTOR muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je ovog ponedeljka da je glavni cilj njegovog tima prolaz u glavnu rundu Evropskog prvenstva i borba za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ ОДРЕДИЛИ ЦИЉЕВЕ: Ово желе на Европском првенству

FOTO: RSS

Rukometaši Srbije počeli su da se okupljaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde će obaviti završni deo priprema za kontinentalno takmičenje u Nemačkoj 2024. godine.

"Orlovi" će potom u Staroj Pazovi trenirati do 3. januara naredne godine, a onda će pripreme nastaviti u Granjolersu gde će odigrati tri prijateljska meča protiv Slovačke, Poljske i Španije.

Rukometaši će 10. januara naredne godine otputovati u Minhen. Oni će na EP 2024. biti u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom. Srbija će prvi meč na kontinentalnom šampionatu odigrati 12. januara protiv Islanda.

- Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak - rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt RSS.

On je istakao da će vreme do početka šampionata biti adekvatno iskorišćeno.

- Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone, koja uveliko traje. Prolazak u glavnu rundu i borba za olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje.

Đerona je naveo da će pripreme u Staroj Pazovi da iskoristi da njegov tim bude u najboljem mogućem izdanju.

- Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnig perioda - zaključio je španski stručnjak.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)