BRAT RALF OTKRIO TUŽNU VEST O MIHAELU ŠUMAHERU: Svi su očekivali drugačiji ishod lečenja, ali...

Novosti online

28. 12. 2023. u 21:03

MIHAEL Šumaher je pre deset godina doživeo veliku nesreću, a u javnost je sada isplivao jedan detalji koji je rastužio sve poklonike čuvenog "Šumija".

БРАТ РАЛФ ОТКРИО ТУЖНУ ВЕСТ О МИХАЕЛУ ШУМАХЕРУ: Сви су очекивали другачији исход лечења, али...

Foto: EPA

Podsetimo, Mihael Šumaher je teško povređen 29. decembra 2013. nakon pada na skijanju na francuskim Alpima.

Tada je upao u komu, usled ozbiljnih povreda glave, a onda je hitno prebačen u bolnicu. Posle tamošnjeg ukazivanja osnovne pomoći, potom je prevežen u porodičnu vilu gde se, daleko od očiju javnosti, leči a da niko, zapravo, ne zna u kom je tačno stanju. 

Ali, vesti o njemu uspevaju da dođu do javnosti. 

Poslednju od njih "lansirao" je Šumijev brat, Ralf. I, nije nimalo lepa.

Mihael Šumaher / Foto: EPA/DIEGO A

- Nažalost, Mihael neće nikada u potpunosti da se oporavi. Nikada više neće moći da živi život kao nekada, iako je medicina veoma napredovala - započeo je mlađi brat slavnog vozača, pa, zastavši na kratko, nastavio:

- Nedostaje mi onaj stari Mihael... Život ponekad nije fer. Eto, Mihael je često imao sreće u životu, ali dogodio se onaj tragični incident...

U kakvom je stanju Mihael Šumaher?

U dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni "Šumi" - bolje nego što je bio. Ne previše, ali malo bolje.

- Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je najpre ovaj doktor.

Iako su ove reči prilično ohrabrujuće, njegova sledeća rečenica je, nažalost, bila daleko pesimističnija:

- Mislim da je ovo najviše što će on moći.

Mihael Šumaher / Foto: EPA

Nemački profesor neurologije smatra da Šumaher nije u stanju koje može da dovede do oporavka:

- Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara - rekao je Erih Riderer, a prenosi "Korijere delo sport".

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šamion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju