POČELO EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Crnogorcima pripala drama, Italija ubedljiva

Tanjug

04. 01. 2024. u 20:34

VATERPOLISTI Crne Gore pobedili su ovog četvrtka u Dubrovniku posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Francuske ukupnim rezultatom 20:19 u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

ПОЧЕЛО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ВАТЕРПОЛУ: Црногорцима припала драма, Италија убедљива

FOTO: Profimedia

Utakkica je posle 32 minuta završena bez pobednika, 10:10 i rešena je u desetoj penal seriji, pošto Francuz Igo Kruzija nije iskoristio peterac, dok je za Crnu Goru siguran bio Aleksa Ukropina.

Najefikasniji u selekciji Crne Gore bio je Dušan Matković sa tri gola. U reprezentaciji Francuske najbolji je bio Tomas Verno sa četiri pogotka.

U drugom meču prvog kola grupe A, večeras će igrati Španija i Hrvatska.

Selekcija Italije je u prvom kolu grupe B u Zagrebu savladala Gruziju rezultatom 22:5. Najefikasniji u selekciji Italije bio je Andrea Fondeli, koji je postigao pet golova. Najbolji u poraženoj selekciji sa dva gola bio je Stefan Pješivac.

U drugom meču prvog kola grupe B, večeras će se sastati Mađarska i Grčka.

Podsetimo, Srbija prvi meč kontinentalnom takmičenju igra u petak od 17 sati protiv Izraela. Naša selekcija nalazi se u grupi C gde su još Nemačka i Malta.

BONUS VIDEO: NAVIJAČI ZVEZDE PODIGLI ŠALOVE: Još jedna koreografija na "Marakani"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača