POTOPLJENI I "PANCERI": Vaterpolisti u drugom kolu grupe C EP u Zagrebu savladali Nemačku sa 14:6 i obezbedili osminu finala

S. K.

08. 01. 2024. u 07:45

NEMAČKA je torpedovana. Vaterpolisti su u derbiju grupe C Druge divizije 36. EP u Zagrebu očekivano savladali Nemačku sa 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0). "Delfini" su overili i plasman u osminu finala, ali pre borbe za ulazak u top 8, u utorak (19.00) ih očekuje i duel sa Maltom. Taj duel će im koliko-toliko pomoći da izbruse svoju formu za sredu, 10. januar, kada će se sa četvrtom selekcijom iz grupe A (najverovatnije Francuska) boriti za četvrtfinale.

ПОТОПЉЕНИ И ПАНЦЕРИ: Ватерполисти у другом колу групе Ц ЕП у Загребу савладали Немачку са 14:6 и обезбедили осмину финала

FOTO: M. Vukadinović

Nikola Jakšić i drugovi protiv Nemaca nisu briljirali, ali su pokazali da su kvalitetniji i nijednog trenutka nisu dozvolili rivalu da im pomrsi konce. Srbi su sve vreme kontrolisali utakmicu i na kraju su ubedljivo slavili.

Našim asovima je i bilo potrebno da odmere snage sa malo jačom ekipom, da osete veći pritisak nego što je bio duel sa Izraelom (22:1).

Nemci, koje sa klupe vodi nekadašnji igrač Partizana Miloš Sekulić, u prvoj četvrtini parirali su izabranicima Uroša Stevanovića. Na golu su imali raspoloženog Benkea, koji im je ulivao samopouzdanje, a naše primoravao da traže bolja rešenja kako bi ga nadmudrili. "Panceri" su u tih osam minuta dva puta uspeli da izjednače, ali je Radulović golom četiri sekunde pre kraja najavio rasplet u nastavku.

U drugoj četvrtini naši su bili kreativniji, brži, opasniji i brzo su stekli "plus četiri" - 7:3. Ipak, Nemci se nisu predavali, pokušavali su da uhvate priključak, ali bezuspešno. Rival se koliko-toliko držao i u trećoj četvrtini, ali je u poslednjoj potonuo, pa su naši sigurnom igrom stigli do lepih 14:6.

Duel sa Nemcima pamtiće posebno braća Nikola i Petar Jakšić, koji su prvi put igrali zajedno u reprezentaciji.

SRBIJA - NEMAČKA 14:6

BAZEN: "Mladosti" u Zagrebu. Gledalaca: 500. Sudije: Borže (Francuska) i Radič (Slovačka). Igrač više: Srbija 6 (3), Nemačka 6 (2). Peterci: Srbija 1 (1), Nemačka 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 3 (1), Strahinja Rašović 1, Ranđelović 1, Vico 2, Radulović 4, Drašović, Nikola Jakšić 2, Milojević, Ubović, Petar Jakšić, Viktor Rašović, Mitrović.

NEMAČKA: Benke (14 odbrana), Božić, Korbel, Dik, Šuce 2, Tauber, Strlecki 2 (1), Sekulić, Kupers, Šiper 2, Gansen, Vernet Švajner.

Četvrtine: 3:2, 5:2, 2:2, 4:0.

Ubovićeva stotka

NEMANjA Ubović odigrao je sinoć 100. utakmicu za našu reprezentaciju, a jubilej je obeležio i pogotkom. Zanimljivo da je ovo njemu prvo EP, dok sa svetskih prvenstava ima bronzu iz Budimpešta 2017.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku