BITKA ZA TOP 8: Vaterpolisti večeras (19.00) igraju sa Maltom i ako opravdaju ulogu favorita, sutra (18.30) se sastaju sa Francuskom

S. K.

09. 01. 2024. u 13:05

DAN D za "delfine". Vaterpolisti su i pre odlaska na 36. Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku isticali da za njih šampionat počinje u sredu, 10. januara, kada se igraju utakmice osmine finala. Srbi večeras (19.00) u poslednjem kolu grupe C druge divizije na bazenu Mladosti igraju sa Maltom i ukoliko opravdaju ulogu favorita, za ulazak u četvrtfinale sutra (18.30) će se boriti sa Francuskom.

БИТКА ЗА ТОП 8: Ватерполисти вечерас (19.00) играју са Малтом и ако оправдају улогу фаворита, сутра (18.30) се састају са Француском

FOTO: AP/Tanjug

Ali naši, prirodno, o rivalu u osmini finala pričali su tek posle okršaja sa Maltom. Do duela sa Maltežanima Srbi su demolirali Izrael (22:1) i preslišali Nemačku sa 14:6. Pokazali su disciplinu u igru, izvršavali sve taktičke zamisli, nije im padalo na pamet da potcene bilo koju ekipu. Uostalom, zbog šokantnog poraza od Francuske (9:10) u osmini finala EP 2022. u Splitu, kao devetoplasirana selekcija morali su da igraju kvalifikacije za EP i da krenu iz druge divizije.

Da im tu nije mesto, već u elitnoj grupi bili su svesni i njihovi najveći rivali. I svi su se pribojavali da u nokaut fazi izbegnu minu zvanu Srbiju. A na našima je da to i opravdaju i vrate se tamo gde im je i mesto. Normalno, put je daleko teži, posut trnjem i zamkama...

Srbi su veoma motivisani da svima dokažu koliko zaista vrede. Prošlog jula su osvajanjem četvrtog mesta na SP u Fukuoki pokazali da su kadri za velika dela. A sada, kada su jači za Mandića, Vica i Viktora Rašovića, s pravom se nadaju još boljim rezultatom. Ipak, poučeni ranijim iskustvom idu korak po korak, koncentrisani su samo na protivnika, ne razmišljaju o mogućim rivalima.

Da nije svejedno koje će se mesto osvojiti u grupi, pokazali su sinoćni dueli u grupama prve divizije. U grupi A u Dubrovniku Španija je uz dosta muke savladala Francusku (9:6), a zahvaljujući pobedi sa penala Crne Gore nad Hrvatskom (15:13, 11:11 u regularnom toku) osvojila je prvo mesto u grupi i imaće najlakšeg rivala u četvrtfinalu. U grupi B Mađarska bez šestorice zlatnih sa SP u Fukuoki torpedovala je Italiju sa 10:5 i osvojila prvo mesto, tako da će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Francuska - pobednik grupe C (u kojoj naši dominiraju), dok "azure očekuje uspešniji iz okršaja Crna Gora - C2.

Četvorica uhapšenih

U DUBROVNIKU je bilo veoma burno posle pobede Crnogoraca nad Hrvatima. Kako je objavio hrvatski portal Indeks, četvorica državljana Hrvatske su uhapšena zbog napada na navijače Crne Gore u Gružu.

Do incidenta je došlo po završetku meča dok su pristalice Crne Gore slavile pobedonosni gol "ajkula", kada su, kako se navodi, "besni domaći navijači poleteli prema njima".

Inače, i za vreme utakmice bilo je iskrica između navijača dve selekcije pa su redari razdvajali.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu