DOHA POSLEDNJA ŠANSA ZA PARIZ 2024: Vaterpolisti Srbije igraju sa Rumunijom, ali već se okreću Svetskom prvenstvu

S. K.

15. 01. 2024. u 18:54

SUDAR sa istinom bio je bolan u Zagrebu. Vaterpolisti nisu ostvarili cilj, ni na trećem zaredom evropskom prvenstvu nisu se domogli pobedničkog postolja, tako da im je sutrašnja (15.00) utakmica za sedmo mesto na šampionatu Starog kontinenta u hrvatskoj prestonici sa Rumunijom više pripremna za SP od 5. do 17. februara u Dohi, gde će podeliti preostale četiri karte za Olimpijske igre u Parizu.

ДОХА ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА ПАРИЗ 2024: Ватерполисти Србије играју са Румунијом, али већ се окрећу Светском првенству

FOTO: M. Vukadinović

- Ne možemo da budemo zadovoljni krajnim plasmanom. Ali, utakmice u razigravanju za plasman su jako bitne za nas. Potrebno nam je što više mečeva da se uigramo, da budemo zajedno. Očekuje nas brzo SP. U Dohi želimo da popravimo utisak, da osvojimo medalju i da se plasiramo na Olimpijske igre koje su krajnji cilj ove generacije - ističe za sajt VSS centar Đorđe Lazić.

"Delfini" su u nedelju uveče saznali da će im rival u grupi C na SP biti i Crna Gora, s kojom će se sastati u drugom kolu, 7. februara. Pre toga, u prvom kolu, 5. februara odmeriće snage sa Japanom, a u trećem, 9. februara sa SAD. Pobednik grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, a drugi i treći razigravaće za plasman među osam sa ekipama iz grupe D (Mađarska, Italija, Rumunija, Kazahstan). Jasno je da primarni cilj izabranika Uroša Stevanovića prvo mesto i ulazak među osam, koji bi najverovatnije značio da je izvađena karta za Pariz. Po nekim procenama deveto, možda čak i 10. mesto donosi olimpijsku vizu.

Valja napomenuti da su plasman na Igre izborili su Mađarska, Grčka, domaćin Francuska, SAD, Australija, Japan i JAR. Osmu vizu izvadiće pobednik večerašnjeg finala na EP, Hrvatska ili Španija. Bez vize u Dohu osim Srbije iz Evrope putuju i Italija, Crna Gora, Rumunija i Hrvatska ili Španija. U Dohi igraju za olimpijsku vizu bore se još Kina, Brazil i Kazahstan.

U Zagrebu su na površinu isplivale sve mane naših vaterpolista. Naročito je protiv Mađarske i Grčke bilo vidljivo da ekipa nema sigurnost u trenucima kada se lomi rezultat, da teško igraju pod pritiskom, da nedostaje hrabrosti u ključnim trenucima, pa i agresivnost. Naši imaju dve nedelje da podignu formu za Dohu. Jer, u grupi im neće biti lako ni protiv jedne ekipe i moraće da izvuku sve najbolje iz sebe ukoliko žele da ostvare glavni cilj.

- Osećaj nije prijatan, ali nam protiv Rumuna treba ozbiljan pristup, da pružimo maksimum u ovom trenutku. Ovde nismo ispunili očekivanja, uvek je medalja cilj. Verujem da je ovo put koji treba da prođe ekipa da bi bila prava. Nadam se da ćemo u Dohi biti bolji nego u Zagrebu - naglašava Nikola Lukić.

RASPORED

Sutra

Za 7. mesto

Srbija - Rumunija 15.00

Za bronzu

Mađarska - Italija 16.30

Za 5. mesto

Grčka - Crna Gora 18.30

Finale

Hrvatska - Španija 20.15

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača