MEMORIJAL „ALEKSANDAR ACA STOJANOVIĆ“: Pobednik šahovskog turnira Rus Dvališvili (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

21. 01. 2024. u 17:55

POBEDNIČKI pehar na jučerašnjem brzopoteznom otvorenom šahovskom turniru Memorijal "Aleksandar Aca Stojanović“ koji je održan u Paraćinu u okviru Zimskog šahovskog festivala "Paraćin 2024", pripao je ruskom šahisti, internacionalnom majstoru Pavelu Dvališviliju.

МЕМОРИЈАЛ „АЛЕКСАНДАР АЦА СТОЈАНОВИЋ“: Победник шаховског турнира Рус Двалишвили (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Saša Jevtić

On je osvojio devet poena, koliko je imao i GM Mihail Brijakin koji igra pod zastavom Srbije, ali je proglašen za pobednika nakon što je uspeo da savlada Brijakina u međusobnom duelu.

Treće mesto sa 8,5 poena pripalo je GM Draganu Kosiću. Čak osam prvoplasiranih takmičara nagrađeno je redovnim nagradama, a dodeljena su i četiri specijalna priznanja.

Foto: Fejsbuk/Saša Jevtić

Na ovom turniru, koji je posvećen rano preminulom intelektualcu i šahisti iz Paraćina, Aleksandru Aci Stojanoviću, učestvovalo je 80 igrača iz 15 država, a kako je objavio Saša Jevtić, direktor festivala, internacionalni sudija i organizator, odigrano je jedanaest kola sa tempom igre od tri minuta, plus dve sekunde po potezu.

Ova prateća manifestacija organizovana je na bazenima "Prestiž", gde se igraju i svi ostali turniri u okviru Zimskog festivala. Manifestacija traje do utorka, 23. januara, kada se završavaju glavni međunarodni turniri, Open A i Open B.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)