TROJKA OSTALA U VRHU: Ko će se u polufinalu pridružiti Francuskoj, Danskoj i Švedskoj?

S. K.

24. 01. 2024. u 16:39

TROJKA i dalje dominira evropskim i svetskim rukometom. Olimpijski pobednik, Francuska, svetski šampion Danska i evropski prvak Švedska, kao na dva poslednja takmičenja igraće i u polufinalu EP za rukometaše u Nemačkoj, koje se završava u nedelju u Kelnu.

ТРОЈКА ОСТАЛА У ВРХУ: Ко ће се у полуфиналу придружити Француској, Данској и Шведској?

Foto AP

Večeras će u u Kelnu biti odigrane poslednje utakmice grupe 1 druge faze šampionata, posle kojih se saznati koja će selekcija pridružiti velikoj trojci u polufinali, ali i koja će se kao trećeplasirana u petak (15.00) boriti sa Slovenijom za peto mesto na šampionatu. Najbliža drugom mestu je Nemačka koja se od 20.30 sastaje sa Hrvatskom. Svoje šanse imaju i Austrija, koja od 15.30 igra sa Islandom, i Mađarska, koja u 18.00 izlazi na megdan moćnim "trikolorima".

Zna se i da će se u petak u polufinalu sastati Francuska i Švedska (17.45), dok će se Danci od 20.30 za ulazak u finale boriti sa drugoplasiranom selekcijom grupe 1.

Jasno je da ukoliko Danci i Francuzi igraju u finalu da će trećeplasirana selekcija izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu. Kartu za francusku prestonicu može da donese i srebro, ali i, prirodno, zlato, ako se za titulu ne bore Danska i Francuska.

Osim direktnog plasmana na Igre, dve najbolje plasirane selekcije, koje nemaju olimpijski vizu, igraće na kvalifikacionom turniru za Pariz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S