OD ŠPANIJE DO CRNE GORE: Naši najbolji rukometaši sutra (14.00) u Kelnu će saznati s kim će se sastati u baražu za SP 2025. godine

S. K.

26. 01. 2024. u 11:58

OČAJNIM 19. mestom na EP za rukometaše, koje se u nedelju završava u Kelnu, "orlovi" su sebi izabrali i teži put do odlaska na SP od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Žreb će se održati sutra u 14 časova.

ОД ШПАНИЈЕ ДО ЦРНЕ ГОРЕ: Наши најбољи рукометаши сутра (14.00) у Келну ће сазнати с ким ће се састати у баражу за СП 2025. године

FOTO: RSS

Srbi su u šeširu 2, tako da neće ukrstiti koplja sa Gruzijom, Farskim Ostrvima, Švajcarskom, Rumunijom, Grčkom, BiH i četiri selekcije koje će kroz kvalifikacije izvoriti baraž. Zato su u prvom šeširu veoma opasne selekcije, koje predvodi velika Španija. Tu su i: Slovenija, Mađarska, Portugalija, Austrija, Island, Holandija, Crna Gora, Češka, Poljska i Severna Makedonija. Nemanju Ilića i drugove u baražu vodiće novi selektor, jer se sa kormila povukao Španac Toni Đerona. Inače, osim domaćina plasman na SP su obezbedili polufinalisti EP, Francuska, Nemačka i Švedska.

Na šampionatu i Nemačkoj saznaćemo i koji će se polufinalista, osim Danska i Francuske, direktno plasirati na Olimpijske igre u Parize, a koji će morati u kvalifikacije. Inače, kvalifikacije su obezbedili osim Mađara, Slovenci, Hrvati i Portugalci, dok će Austrijanci čekati ishod šampionata Afrike. Ukoliko Egipat osvoji titulu i kartu za Pariz, Austrija će igrati u kvalifikacijama.

Inače, večeras će se u polufinalu za ulazak u veliko finale boriti Francuska - Švedska i Nemačka - Danska. Podsetimo, titulu je pre dve godine osvojila Švedska.

EVROPSKO PRVENSTVO

Raspored

PETAK - 27.1.

ZA PETO MESTO

Mađarska - Slovenija 15.00

POLUFINALE

Francuska - Švedska 17.45

Danska - Nemačka 20.30

NEDELjA - 29.1.

ZA BRONZU

Fra./Šved. - Dan./Nem. 15.00

FINALA

Fra./Šved. - Dan./Nem. 17.45

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S