MISLE SAMO NA PARIZ: Vaterpolisti sa Francuzima bruse formu za SP u Dohi, gde se vadi olimpijska viza

S. K.

28. 01. 2024. u 11:11

ZAGREB su morali da zaborave, sada su fokusirani na Dohu. Vaterpolisti u Beogradu bruse formu sa Francuzima i nadaju se da će na SP od 2.do 18.februara u Kataru izvaditi olimpijsku vizu. To je glavni cilj „delfina“,a medalja je veliki uspeh.

МИСЛЕ САМО НА ПАРИЗ: Ватерполисти са Французима брусе форму за СП у Дохи, где се вади олимпијска виза

Foto arhiva VN

Podsetimo, na šampionatu planete, za razliku od evropskih prvenstava, vaterpolo je u društvu ostalih vodenih sportova. Zbog toga za „delfine“ SP počinje 5.februara, kada se u prvom kolu grupe C sastaju sa Japanom. U grupi su još Crna Gora i SAD. Srbi su svesni da prvo mesto u grupi donosi direktan plasman u četvrtfinale i siguran odlazak u Pariz.

U našoj grupi francusku vizu izvadili su SAD i Japan, dok su Crnogorci u istom položaju kao i mi. I oni imaju isti cilj i duel sa njima biće možda i najteži u prvoj fazi šampionata. Puleni Vladimira Gojkovića su na EP u Zagrebu pokazali da su mlada, poletna ekipa, koja može svakog da pobedi, uostalom u grupi u Dubrovniku dobili su Hrvate posle peteraca. Teški će biti i mečevi sa Japanom, koji neguje atipičan, brz vaterpolo i SAD, koji je iz godine u godinu sve jači.

Ne zaboravimo da će na SP u Dohi četiri nekvalifikovane selekcije izvaditi kartu za Pariz. Osim nas i Crnogoraca za te četiri karte boriće se Italijani, Hrvati, Rumuni, Kazahstanci, Kinezi i Brazilci. Naši su u težoj polovini žreba, jer se grupa C u osminifinala, u kojem se drugi i treći bore za plasman među osam,ukršta sa grupom D u kojoj su Mađarska, Italija,Rumunija i Kazahstan.

Zato je važno što pre izboriti četvrtfinale i tek onda misliti na borbu za medalje.

Bez trofeja od 2017.

SRBIJA na svetskim prvenstvima nije osvojila medalju od 2017, kada je u Budimpešti bila treća. Na poslednja tri, dva puta je bila peta (2019. i 2022.) i jednom četvrta, prošlog leta u Fukuoki.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!