"DELFINI" SILNI NA KRAJU: Vaterpolisti Srbije u trening meču u Beogradu savladali Francusku

S. K.

28. 01. 2024. u 20:52

DA su sparinzi sa Francuzima bili pun pogodak za „delfine“ uverili smo se na bazenu SC „25.maj – Milan Gale Muškatirović“. Vaterpolisti su u borbenom, žestokom trening meču tek u poslednjoj četvrtini slomili otpor odličnih „trikolora“ – 11:7 (2:2, 2:3, 2:1, 5:1). Srbi će u Beogradu vežbati do 2. februara, kada odlaze na SP u Dohi, gde je najvažnije da izvade olimpijsku vizu.

ДЕЛФИНИ СИЛНИ НА КРАЈУ: Ватерполисти Србије у тренинг мечу у Београду савладали Француску

miloš vukadinović

- Francuzi su odličan sparing partner, reprezentacija koja se digla i u vrhu je svetskog vaterpola, tako da mislim da je bilo korisno i njima i naročito nama. Ovo nam je bilo neophodno pred SP, tri dana smo radili sa Francuzima, imali pet trening utakmica, što je bilo odlično za nas – rekao je selektor Uroš Stevanović.

Od početka meča u bazenu je viđena bezkompromisna borba. Gosti su bolje krenuli poveli sa 2:0, nisu se zbunili ni kada su naši preokrenuli na 3:2, već su serijom 3:0 stekli 5:3. Francuzi su dobili prvo poluvreme, a u drugom su naši zaigrali agresivnije i čvršće u odbrani, pa su jedina dva gola u nastavku primili posle peteraca.

U našem timu najubojitiji je bio kapiten Nikola Jakšić sa tri gola. Dva su dali Lukić, Strahinja Rašović i Vico, a jedan Mandić i Drašović. Protiv Francuza sinoć nisu igrali golman Filipović, Radulović, Milojević, Martinović, tako da je šansu dobio najmlađi, Gladović.

Srbija: Mišović, Mandić 1, S. Rašović 2, Ranđelović, Lazić, P. Jakšić, Drašović, N. Jakšić 3, Vico 2, Ubović, Lukić 2, V. Rašović, Mitrović, Gladović.

Prvo sa Japancima

„DELFINI“ na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, u Dohi u grupi C, 5. februara igraju sa Japanom, 7. sa Crnom Gorom, a 9. sa SAD. Pobednik grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale, a drugi i treći u osminufinala. Inače, četiri nekvalifikovane selekcije izboriće plasman na Olimpijske igre u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata