VIZA VAŽNIJA OD MEDALJE: Centar Nemanja Ubović ističe da vaterpolisti jedva čekaju da otputuju u Dohu na Svetsko prvenstvo

S. Krstović

29. 01. 2024. u 22:00

DOHA je poslednja stanica gde vaterpolisti mogu da izvade olimpijsku vizu. Zato "delfini" jedva čekaju da u petak otputuju u Dohu na Svetsko prvenstvo, gde će sve uraditi da se što pre domognu karte za Pariz. A tek kada osiguraju učešće na Igrama, pokušaće da se domognu i pobedničkog postolja.

ВИЗА ВАЖНИЈА ОД МЕДАЉЕ: Центар Немања Убовић истиче да ватерполисти једва чекају да отпутују у Доху на Светско првенство

Foto arhiva VN

Olimpijski pobednici su proteklih dana vežbali sa Francuzima i svi ističu da su im trening utakmice i te kako značilo. Poslednju, u nedelju veče dobili su preokretom u poslednjoj četvrtini - 11:7.

- Trebala nam je ovakva utakmica da steknemo osećaj da neki teški, napeti mel tokom većem dela možemo da prelomilo, da pretvorimo te neke stvari u našu koristi i mislim da smo dobro uradili. Pripreme sa francuskom reprezentacijom nama su mnogo značile. Ostalo nam je još par dana, idemo u Dohu, željni dokazivanja, jer ovo što smo napravili u Zagrebu na EP (op. sedmo mesto), nije slika naše snage i kvaliteta. Jedva čekamo početak Svetskog prvenstva - ističe centar Nemanja Ubović.

Srbi su u grupi C sa Japanom, Crnom Gorom i SAD. Pobednik grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, koji osigurava i odlazak na Olimpijske igre. Drugi i treći razigravaće u osminifinala sa selekcijama iz grupe D, gde su Mađarska, Italija, Rumunija i Kazahstan.

- Mislim da više nema lakih protivnika, a i mislim da nam je grupa po meri zato što imamo takav raspored utakmica da prvo igramo sa Japancima, posle slede Crna Gora i SAD. Nadam se da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i biti spremni za ono pravo što sledi posle grupne faze - naglašava Ubović.

Jasno je šta je "delfinima" najvažnije u ovom trenutku...

- Prvi cilj je kvalifikovati se na Olimpijske igre i posle da idemo korak po korak. Daćemo sve od sebe da to ispunimo i da odemo do samog kraja - podvlači Ubović.

Iskusni centar smatra da ne smeju da ponove slabosti sa EP u Zagrebu.

- Nadam se da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno, kao što je bilo u Fukuoki. Ali, ova ekipa ne sme da dozvoli sebi nikakvu dozu opuštanja. Kada to kažem ne mislim ništa loše, ali smo maksimalno fokusirani i koncetrisani možemo da napravimo velike stvari. Ako se desi da dođe do nekog nesvesnog opuštanja može da se desi da završimo kao što smo završili u Zagrebu - opominje Ubović.

Četiri karte za Pariz

NA SP u Dohi četiri nekvalifikovane selekcije izboriće plasman na Olimpijske igre u Parizu. Osim Srbije, francusku vizu jure Italija, Crna Gora, Hrvatska, Rumunija, Kazahstan, Kina i Brazil. Plasman su obezbdili: Mađarska, Grčka, Španija, SAD, Japan, Australija, JAR i domaćin Francuska.

Zato je moguće da čak i deveta selekcija na SP ode u grad svetlosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!