NEPRIKOSNOVENA VANJA RANKOV: Vršac izabrao najbolje sportiste u 2023. godini

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

01. 02. 2024. u 08:13

TEKVONDISTKINjA Vanja Rankov, aktuelna svetska i dvostruka evropska šampionka u kadetskoj konkurenciji, proglašena je za najbolju sportistkinju Grada Vršca u 2023. godini.

НЕПРИКОСНОВЕНА ВАЊА РАНКОВ: Вршац изабрао најбоље спортисте у 2023. години

Foto: Grad Vršac

Njoj, kao i drugim zaslužnim sportistima, ovo prestižno priznanje dodeljeno je sinoć, na svečanosti upriličenoj u Kongresno-muzičkoj dvorani Centra „Milenijum“.

Vanja je članica Tekvodno kluba Vršac. U poslednje dve godine nije izgubila ni jednu borbu, dok je u toku 2023. postala i prvakinja sveta na prvenstvu u Sarajevu i odbranila titulu prvakinje Evrope na takmičenju u Beogradu. Po tome je jedinstvena u Srbiji. Trenutno je svetski broj jedan u kategoriji kadeta.

Najbolji senior je Stefan Simić iz KK Vršca, a seniorka Una Radak iz STK Vršac.

Za najbolju ekipu proglašen je Tekvodno klub „Eurošped“, dok su specijalne nagrade u toj kategoriji dobili OFK Vršac, STK Vršac, OK Banat i KK Breg.

Foto: Grad Vršac

Tekvondo klub Eurošped

Stonoteniski stručnjak Branislav Đan izabran je za najboljeg trenera, dok je nagradu za životno delo dobio Dragan Nedeljković Kec – dugogodišnji sportski radnik, najzaslužniji za razvoj ženskog fudbala u Vršcu.

TK „Eurošped“ iznedrio je i najboljeg juniora Vuka Mihajlovića i najboljeg kadeta Andriju Mihajlovića. Najbolja juniorka je Lana Nestorov iz TK „Uljma“, a kadetkinja Jelena Tanackov iz Džudo kluba „Lokomotiva“.

Predstavljena je i 51 mlada nada vršačkog sporta, a posthudno je odlikovan i dugogodišnji kapiten OFK Vršca Danijel Beljin Tisa, koji je prošlog januara, u svojoj 36. godini, preminuo nakon iznenadne bolesti.

Foto: Grad Vršac

Svi dobitnici prestižnih priznanja

Svečanosti u Vršcu su, osim predstavnika lokalne vlasti, prisustvovali i gensek Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)