HAMILTON IDE NA SVE ILI NIŠTA: Spajanje najuspešnijeg vozača F1 i najpopularnijeg tima kombinacija o kojoj su svi maštali

S.Rajić

04. 02. 2024. u 12:20

KOCKA je bačena. Rizičan potez Luisa Hamiltona da napusti tim Mercedesa u kojem je proveo najveći deo karijere u Formuli 1 (2013-2024) i pređe u redove čuvenog Ferarija od 2025. godine,- put je kojim se ređe ide, pogotovo ako se zna da će Britanac imati 40 godina kada bude sedeo za upravljačem slavnog "crnog konjića".

ХАМИЛТОН ИДЕ НА СВЕ ИЛИ НИШТА: Спајање најуспешнијег возача Ф1 и најпопуларнијег тима комбинација о којој су сви маштали

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Blokbaster transfer i spoj statistički najuspešnijeg vozača u istoriji najbržeg cirkusa na svetu (sedam titula, 103 pobede, 104 pol-pozicije) i najpopularnijeg tima, uspeo je da zaseni čak i poslednji dan fudbalskog zimskog prelaznog roka. U novom timu, Luis bi mogao pokupi sve lovorike, osmu titulu i obaranje rekorda Mihaela Šumahera. Sa druge strane, ima dobro poznata negativna iskustva pređašnja dva velika šampiona, četvorostrukog prvaka Sebastijana Fetela i dvostrukog Ferananda Alonsa, koji nisu uspeli da se izbore sa težinom legendarnog Ferarijevog kombinezona. Nemac i Španac imali su šest (2014-2020) odnosno pet sezona (2010-2014) da se bar primaknu Šumaherovim dostignućima, ali nisu uspeli u tome.

Iako se zvanično ne zna do kada su Ferari i Hamilton sklopili saradnju, prema većini relevantih izvora tvrdi se da će Britanac imati tri godine do kraja 2027, da pokuša da osvoji pehar. Sa dominacijom Red Bula i Maksa Ferštapena, italijanski tim tone u krizu upravo onoj kakvoj je bio pre dolaska Mihaela 1995. u ekipu (na krunu u konkurenciji vozača čekali su 21 sezonu od 1979. do 2000). Poslednji pehar doneo je Finac Kimi Raikonen i to još 2007. kada je trijumfovao za jedan bod. Boljeg čoveka da prekinu post, očigledno nema. Luis je pisao istoriju sa Mercedesom u dosadašnjih 11 sezona, sa 82 pobede i šest trofeja.

Jedino što bi budući timski kolega Šarl Lekler mogao da mu pokvari dobrodošlicu ako u predstojećoj sezoni (počinje 2. Marta VN Bahreina), uspe da "otme" pehar zahuhtalom Ferštapenu i Red Bulu, ali trenutno to ne deluje realno.

Porast od sedam milijardi

GIGANTSKI prelazak Hamiltona iz Mercedesa u Ferari, odrazio se i na berzi. U danu, vrednost akcije italijanske ekipe skočila je za 12 odsto, dok je vrednost celog brenda porasla za neverovatnih sedam milijardi evra!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S