NOVO ŠAHOVSKO TAKMIČENJE U PARAĆINU: Igra se polufinale Pojedinačnog prvenstva Srbije

Z. R.

06. 02. 2024. u 18:00

ŠAHOVSKI savez Srbije organizator je polufinala Pojedinačnog prvenstva Srbije u Paraćinu koje traje od 5. do 11. februara u kompleksu bazena „Prestiž“.

НОВО ШАХОВСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Игра се полуфинале Појединачног првенства Србије

Foto: Šahovski savez Srbije

Oba turnira, Open i ženska konkurencija, već su u toku, a takmičenje je u ime lokalne samouprave proglasio otvorenim Miloš Đokić, zamenik predsednika Skupštine opštine Paraćin. On je simbolično povukao prvi potez u partiji između šahistkinja Teodore Injac i Sofije Pogorelski, dve dame koje se takmiče u apsolutnoj kategoriji.

Šahisti se na oba paraćinska turnira takmiče za plasman na Šampionat Srbije koji će se igrati u junu, a plasiraće se po četiri najbolja igrača.

Po rečima direktora takmičenja Saše Jevtića, karakteristika ovogodišnjeg polufinala je izuzetno jak sastav u Open konkurenciji, gde učestvuje 43 igrača, od čega osam velemajstora i 11 internacionalnih mestora.

Što se tiče ženskog polufinala, odziv šahistkinja je bio slabiji, pa nastupa samo devet takmičarki. Po Pravilniku, na oba turnira igraće se devet kola,  s tim što je Open turnir po švajcarskom sistemu, a ženski po Bergerovom zbog manjeg broja učesnica 

Glavni sudija polufinala je Nataša Savić, međunarodni sudija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku