POBEDNIK BLIŽI PARIZU: Vaterpolisti Srbije u sredu u drugom kolu Svetskog prvenstva igraju protiv Crne Gore

S. Krstović

06. 02. 2024. u 22:54

SUDAR velikana. Vaterpolisti Srbije u sredu (15.30) u drugom kolu grupe C SP u vodenim sportovima u Dohi odmeriće snage sa Crnom Gorom. Ulog je veliki, "delfinima" tri boda garantuje drugo mesto u grupi, nešto lakšeg rivala u osminifinali, i u petak mirniji duel sa Amerikancima, protiv kojih im je u tom slučaju dovoljan i jedan bod za prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

ПОБЕДНИК БЛИЖИ ПАРИЗУ: Ватерполисти Србије у среду у другом колу Светског првенства играју против Црне Горе

Foto arhiva VN

Okršaji nekadašnje braće često su bili neizvesni do poslednje lopte. Prošlog leta, na SP u Fukuoki Srbi su uspeli da 0:5 pretvore u pobedu posle peteraca. Sada se očekuje još žešći dvoboj, jer i jedni i drugi prvo jure olimpijsku vizu. A nju najlakše mogu da izvade osvajnjem prvog mesta u grupi i direktnim plasmanom u četvrtfinale.

Naši su juče u prvom kolu u drugom delu slomili Japan (17:10), dok su Crnogorci zahvaljujući fenomenalnom golmanu Petru Tešanoviću (odbranio pet peteraca, dva u regularnom, tri u penal seriji) savladali SAD posle peteraca - 16:15.

- Imamo tešku grupu, svaka utakmica je bitna, pritisak na turniru je veliki, koliko je značajno SP zbog olimpijske vize. Zbog ranog termina u meču sa Japanom smo ušli malo nervoznije, ali smo kako je prolazila utakmica uhvatili ritam i odneli sigurnu pobedu. Najvažnije je da se nismo previše istrošili. Što se tiče Crne Gore, oni su dobili Amerikance posle peteraca, ali su bili bolji tokom cele utakmice. Radi se o jednoj izuzetnoj ekipi, koja je potkovana na svim pozicijama, koja igra vrhunski vaterpolo i koju vodi jedan ozbiljan trener. Očekujem izuzetno tešku utakmicu. Treba da odigramo našu igru, da gledamo naše dvorište i da iz našeg dvorišta crpimo energiju, snagu i radost za eventualni trijumf - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" golman Branislav Mitrović.

Viktor Rašović kaže da su protiv Japanaca ispoštovali sve što su se dogovorili da su strpljivo čekali njihov pad posle dve i po četvrtine i mirno završili meč. Danas ih očekuje veoma težak duel sa "ajkulama":

- Zna se da između nas i njih nema nikakvih tajni, jer smo iz iste škole. Poslednjih godina mnogo puta smo se sastajali. Jako bitno i za nas i za Crnogorce, jer pobeda može da reši pitanje prvog mesta u grupi. Fizički su izuzetno pripremljena ekipa, igraju slično kao Španci. Očekje nas teška utakmica i spektakl protiv Crne Gore. U svakom slučaju reč je o vaterpolo klasiku.

Rašović: Sjajni su i neugodni

Da su veoma opasni Crnogorci su pokazali na nedavnom EP, kada su u grupi u Dubrovniku posle peteraca šokirali Hrvate. Imaju i slabosti, koje su bile vidljive u Zagrebu protiv Italije u četvrtfinalu. Ipak, danas će biti beskompromisan okršaj.

- Crna Gora je odlična ekipa. Bili su bolji od Amerikanaca, na svim pozicijama su sjajni, vetar u leđa im daje sjajni golman Tešanović. Igrali smo lane nerešeno sa njima na SP u Fukuoki, tako da odlično poznajemo jedni druge - naglašava Strahinja Rašović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača