MEČ-LOPTA ZA PARIZ: Vaterpolisti sutra u trećem kolu grupe C SP u Dohi igraju sa selekcijom SAD

S. Krstović

08. 02. 2024. u 17:00

TRADICIJA je na strani Srba. Ali tradicija i te kako opominje vaterpoliste. Amerikanci retko pobeđuju olimpijske pobednike, a kada se to desi, veoma je bolno, kao u polufinalu Olimpijskih igara 2008. u Pekingu. A sutra (15.30) „delfini“ u trećem kolu grupe C SP u Dohi protiv izabranika Dejana Udovičića imaju priliku da jednim udarcem ostvare primarne ciljeve: da se osvajanjem prvog mesta u grupi direktno plasiraju u četvrtfinale i, što je najbitnije, izvade olimpijsku vizu.

МЕЧ-ЛОПТА ЗА ПАРИЗ: Ватерполисти сутра у трећем колу групе Ц СП у Дохи играју са селекцијом САД

miloš vukadinović

Daleko od toga da Srbe čeka lak zadatak. Naprotiv, biće to još jedna borba prsa u prsa, slična onoj protiv Crnogoraca, koje su neočekivano deklasirali sa 14:6. I ako ponove prekjučerašnju partiju, mogu da se nadaju pobedi, koja bi obradovala i „ajkule“. Jer, nije svejedno biti drugi ili treći zbog ukrštanja sa grupom D, gde su Mađarska, Italija, Rumunija i Kazahstan. Puleni Uroša Stevanovića imaju to drugo mesto u džepu i ako, ne daj bože, izgube u regularnom toku, onda će morati u nedelju da igraju osminu finala, najverovatnije sa Rumunijom. Ne zaboravimo da poraz sa peteraca donosi Srbima bod i prvo mesto u grupi.

- Protiv Crnogoraca ušli smo u meč maksimalno agresivno i odlučno, kontrolisali utakmicu od prvog do poslednjeg momenta. Prve svega u odbrani, što me izuzetno raduje i daje elana za ono što tek sledi – ističe u telefonskom razgovoru za „Novosti“ Radomir Drašović.

„Delfini“ nisu euforični, već su maksimalno fokusirani na Amerikance.

- Oni su poslednjih godina veoma napredovali i zaista postali izuzetno težak i nezgodan protivnik, što su pokazali na prvoj utakmici protiv Crne Gore. Najveći adut im je definitivno centar Halok, koji sa ostatkom izuzetno kvalitetnih igrača čini zaista ozbiljan tim – smatra Drašović.

Bek Novog Beograda i ne pomišlja da se bavi kalkulacijama. Ne zanima ga projekcija žreba, koja kaže da ako budu prvi u grupi, da će u četvrtfinalu igrati najverovatnije sa Hrvatskom.

- Ne bavimo se toliko protivnicima koliko moramo sobom i ukoliko budemo na visokom nivou, siguran sam da nećemo imati razloga za brigu – podvlači Drašović.

Nemanja Ubović ističe da su protiv Crnogoraca bili fokusirani i da su ispoštavali dogovor iz svlačionice.

- Bila je to najbolja utakmica ove naše generacije, drago mi je da smo pokazali agresivnost i fokus tokom celog meča. Dižemo se iz meča u meč i mislim da smo na pravom putu – kaže centar Srbije.

Iskusni sidraš očekuje paklen dvoboj i sa Amerikancima:

- Znamo koliko je važna utakmica za nas, da nam pobeda donosi prvo mesto, direktan plasman u četvrtfinale i olimpijsku vizu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo, odlično ih poznajemo, reč je o odličnim igračima. U glavni nam je prošlogodišnji duel sa njima na Svetskom kupu u Los Anđelesu, gde smo veći deo utakmice kontrolisali, ali zbog nekog našeg neiskustva i nesigurnosti tada izgubili u poslednjoj četvrtini. Daćemo sve od sebe da se to ne desi ovog puta. Znamo kako da pristupimo meču i očekujem pobedu.

Vučinić: Skoncentrisani od početka

Đorđe Vučinić smatra da protiv SAD moraju da igraju kao i protiv Crnogoraca:

- Očekuje nas još jedan težak duel, moramo da pristupimo meču, kao i sa Crnom Gorom, da budemo skoncentrisani od samog početka. Amerika je dobra ekipa, na penale su izgubili od Crnogoraca, ali igraju sve bolje, imaju par dobrih individualaca. U svakom slučaju moramo da analiziramo neke stvari i siguran sam da ćemo u duel ući maksimalno fokusirani i ako bog da da pobedimo.

Teofilović uz duet

OSIM vaterpolista, sutra će se takmičiti i Jelena Kontić i Ivan Martinović u miks duetu slobodan program u umetničkom plivanju (kvalifikacije su od 7.30, finale je u subotu u 7.30) i 15-godišnji skakač u vodu Aleksa Teofilović, koji će se ogledati u disciplini platforma, 10 metara, kvalifikacije su u 10.32, polufinale i finale u subotu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!