PROBLEMI PRED OLIMPIJSKE IGRE: Građani protestovali protiv organizatora

Novosti online

11. 02. 2024. u 15:18

Oko 300 ljudi se okupilo u Milanu na protestu zbog, kako tvrde, negativnog uticaja na životnu sredinu Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u severnoj Italiji 2026.

ПРОБЛЕМИ ПРЕД ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Грађани протестовали против организатора

FOTO: Tanjug

Protest je organizovala grupa koja sebe naziva "Neodrživi olimpijski komitet" i demonstranti su držali oslikane table sa natpisom "Lažni sneg pravi profit", javlja Rojters.

Toplije zime u Italiji smanjuju mogućnost da će na Olimpijadi biti snega bez pribegavanja proizvodnji veštačke sorte.

Igre će se održati na dve glavne lokacije, u Milanu i na alpskom skijalištu Kortina d'Ampeco, a demonstranti tvrde da će velika površina zemljišta pretrpeti štetu zbog potrebnih građevinskih radova.

Ministar ekonomije Đankarlo Đorđeti rekao je prošle nedelje da je sve više zabrinut zbog kašnjenja u pripremama za Olimpijske igre koje će trajati od 6. do 22. februara 2026.

Italijanske vlasti su nedavno potpisale ugovor sa jednom građevinskom firmom da izgradi kliznu stazu u Kortini, sa ciljem da se reši dugotrajni problem kašnjenja i neizvesnosti.

BONUS VIDEO: "KALINIĆ I LUČIĆ SU KLjUČ": Sa Dejanom Karovićem o reprezentaciji, večitima, Nikoli Jokiću...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača