HOĆE LI PONOVO BITI DOMINANTNI? Red Bul predstavio bolid u kojem pomalo kopira Mercedes

S. R.

16. 02. 2024. u 14:41

POSLEDNjI tim koji je predstavio bolid za novu sezonu sinoć je bio aktuelni prvak Red Bul.

ХОЋЕ ЛИ ПОНОВО БИТИ ДОМИНАНТНИ? Ред Бул представио болид у којем помало копира Мерцедес

Foto: AP

Na prvi pogled ovogodišnji bolid ima veći prednji deo bolida, svi ostali timovi su nosom bolida povezali tri elementa prednjeg krila, dok je četvrti odvojen i usmerava vazduh ispod bolida i prema podu. Red Bul je povezao sva četiri elementa i tako se izdvojio od konkurencije.

Što se tiče bočnih usisnika, tu je Red Bul napravio tobogan koji usmerava vazduh prema podu dok je poklopac motora ovoga puta širok i oblikovan tako da formira kanale prema zadnjem krilu. I tu je šampionska ekipa kopirala ekipu Mercedesa.

Zadnje vešanje nije pretpelo promene, pa je zadržana ta puš-roud konfiguracija, a zadnje krilo je ojačano sa jednim stubom gde se nalazi u mehanizam za aktivaciju DRS.

I ove sezone će za ekipu Red Bula voziti isti dvojac kao prošle godine. Serhio Peres i trostruki svetski šampiona Maks Ferštapen će biti za volanom novog bolida aktuelnog šampiona Formule 1. Lane je tim ostvario 21 pobedu na 22 trke, od čega Holanđanin 19, a Meksikanac dve, takođe "bikovi" su prvi put u svojoj istoriji završili na prvoj i drugoj poziciji u konkureniciji vozača.

Branilac titule Ferštapen je prokomentarisao novi bolid.

- Vreme će reći sve, ali sam uzbuđen - kazao je Maks. - Uvek je lepo kada vidite kako novi bolid oživi i kako je on napravljen od strane velike grupe ljudi. Ja se u ovom trenutku više radujem Bahreinu. Tamo nas čeka test, želimo da nam bude ugodno u bolidu kao i da razumemo šta nam je potrebno za sam početak. Sezona je dosta dugačka i želimo da dobro stratujemo. Cilj je da razumemo bolid i videćemo gde ćemo da završimo.

Slično misli i njegov klupski kolega Serhio Peres.

- Ja sam veoma srećan kada vidim da je ceo tim sklopio jedan neverovatan koncept- izjavio je Sergio Perez. - Sada želim da što bolje započnemo test u Bahreinu i saznaćemo kako stojimo već posle nekoliko trka. Ali, ja verujem da smo napravili dobre korake u pravom smeru, tako da će ovo biti još jedan sjajna sezona za tim.

Testiranja pred novu sezonu ekipe će obaviti u Bahreinu od 21-23. februara, a prva trke sezone biće na istom mestu 2. marta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S