ŽELE POBEDU NA RASTANKU: Vaterpolisti protiv Grčke u borbi za peto mesto na Svetskom prvenstvu

S. Krstović

16. 02. 2024. u 16:00

NISU klonuli duhom. Vaterpolisti su smogli snage da posle poraza u četvrtfinalu protiv Hrvatske (13:15) pronađu motiv da i bez kažnjenog Dušana Mandića u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta savladaju branioca titule, Mađarsku (11:10 - 5:2, 2:5, 2:1, 2:2) i zakažu za sutra (14.00) duel za peto mesto Grčkom. "Delfini" žele da makar pobedom završe učešće na SP u Dohi, gde su ostvarili najvažniji cilj, plasman na Olimpijske igre u Parizu.

ЖЕЛЕ ПОБЕДУ НА РАСТАНКУ: Ватерполисти против Грчке у борби за пето место на Светском првенству

FOTO: M. Vukadinović

- Bitan trijumf za nas, uvek je lepo kad pobedite. Velika je bol i žal za izgubljenim još jednim četvrtfinalem, ali šta da se radi, moramo da gledamo samo napred. Protiv Mađarske smo igrali hrabrije, smelije i na kraju smo zasluženo pobedili. To treba da nam bude podstrek za budućnost. Sledi duel sa Grčkom, prošlogodišnjim finalistom SP, sjajnom ekipom. Očekujem utakmicu kao i sa Mađarskom, nezvesnu do samog kraja - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Strahinja Rašović.

Đorđe Vučinić priznaje da nije lako igrati utakmice za plasman.

- Situacija sigurno nije najbolja posle poraza od Hrvatske u četvrtfinalu, u razigravanju smo prvo igrali sa Mađarskom, koja je prošle godine osvojila SP i ovde došla u najjačem sastavu. Rešeni smo ušli u meč, da se podignemo, pre svega zbog nas samih, jer će nam to mnogo značiti za dalje izazove. Bio je težak i iscrpljujući meč, ali smo od početka uspostavili neki ritam i toga smo se držali do kraja utakmice, a nije bilo oscilacija - naglašava as Novog Beograda.

Neće biti lako sutra ni protiv Grčke, koja nas je prošle godine u polufinalu SP u Fukuoki nadigrali.

- Mislim da treba da nastavimo i protiv Grčke. Grci su odlična ekipa, prošle godine su igrali finale SP. Reč je o jednoj uigranoj ekipi, koja je relativno mlada, a iskusna. Očekujem težak duel, daćemo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak i ako bog da i da pobedimo - optimista je Vučinić.

RASPORED

OD 5. DO 8. MESTA

Crna Gora - Grčka 13:14 pp

Srbija - Mađarska 11:10

POLUFINALE

Španija - Italija 6:8

Hrvatska - Francuska 17:16 pp

SUBOTA - 17.2.

Za 7. mesto

Crna Gora - Mađarska 8.00

Za 5. mesto

Srbija - Grčka 14.00

Za bronzu

Španija - Francuska 9.30

FINALE

Italija - Hrvatska 15.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača