BLISTALI MLADI ŠAHISTI IZ PARAĆINA: Završen 26. Kadetski festival ŠSCS (FOTO)

Z. R.

18. 02. 2024. u 20:06

ČAK tri šampionska pehara stigla su u Paraćin sa upravo završenog 26. Kadetskog festivala Šahovskog saveza centralne Srbije (ŠSCS) na kom su mladi šahisti iz Omladinskog šahovskog kluba "Paraćin" ostvarili sjajne rezultate.

БЛИСТАЛИ МЛАДИ ШАХИСТИ ИЗ ПАРАЋИНА: Завршен 26. Кадетски фестивал ШСЦС (ФОТО)

Foto: ŠSCS

U apsolutnoj omladinskoj konkurenciji (do 20 godina), iako tek šesta po trenutnom rejtingu, Dunja Milićević (na slici) odigrala je odličan turnir i sa 5 poena iz 7 partija postala omladinska šampionka centralne Srbije za 2024. godinu.

- U konkurenciji devojčica do 14 godina, Neda Petrović osvojila je čak 6,5 poena iz 7 partija i zahvaljujući boljim dodatnim kriterijumima od direktne rivalke Anđele Krinulović, donela je takođe pobednički pehar u Paraćin. Saša Lukić iz Drenovca, koji na osnovnoj registraciji nastupa za ŠU Rokada iz Varvarina igrao je u apsolutnoj omladinskoj konkurenciji i sakupio 5 poena iz 7 partija. To mu je donelo 4. mesto u konkurenciji omladinaca, ali i pobednički pehar u konkurenciji dečaka do 18 godina – ističe Saša Jevtić, predsednik Skupštine ŠS centralne Srbije.

Na ova tri pehara treba dodati i srebrnu medalju koju je doneo najmlađi predstavnik OŠK “Paraćin”, Jakša Marjanović, u konkurenciji dečaka do 8 godina.

Svi ostali predstavnici iz Paraćina uspeli su da se plasiraju među 10 najboljih u svojim konkurencijama i da ostvare plasman na državni šampionat. To su: Vasilije Lukić, Marko Petrović, David Milovanović, Nataša Lukić, Branko Petrović i David Lukić.

Festival je u hotelu “Ravni gaj” kod Kragujevca trajao od 15. do 18. februara. Na ceremoniji zatvaranja  nagrade su uručili:  u ime domaćina Darko Jovanović,  selektor muške reprezentacije Srbije Miodrag Perunović, predsednik Skupštine ŠS Centralne Srbije  Saša Jevtić i Lidija Vučković, predsednica ŠS centralne Srbije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna