NOVA NADA AUTOMOBILIZMA: Kostić želi u Formulu 1

Novosti online

21. 02. 2024. u 13:10

Moj san je da postanem prvi Srbin u Formuli 1 i nasledim mog idola Luisa Hamiltona u Ferariju, rekao je mladi 14-godišnji srpski automobilista Andrija Kostić.

НОВА НАДА АУТОМОБИЛИЗМА: Костић жели у Формулу 1

FOTO: AP/Tanjug

Kostić je postao član čuvene holandske ekipe "Van Amersfoort Racing" i naredne sezone će se takmičiti u šampionatu Italije Formule 4, jednom od najjačih svetskih šampionata za mlade vozače i niže kategorija trka formula.

Rođen je u Beogradu 15. marta 2009. godine, počeo je da se takmiči u trkama kartinga 18. februara 2022. i tek je navršio pune dve godine od kada je krenuo u trkačku avanturu.

  - Divna ekipa, jedna od dve najbolje u šampionatu i zaista mslim da ću imati bolid da se na svakoj trci borim za pobedu. Na dosadašnjim testiranjima uvek sam bio među pet najboljih. Svi voze već po 10 godina, a ja sam sa samo dve godine iskustva stigao na njihov nivo i pobeđujem. Voziću sa svetskim šampionima iz kartinga, ali i budućim šampionima drugih kategorija. Nadam se da ću dostići moj san da vozim Formulu jedan - istakao je Kostić na konferenciji za medije u Beogradu i posebno se zahvalio Osnovnoj školi "Ruđer Bošković", gde pohađa osmi razred i razrednoj nastavnici za razumevanje i pravdanje izostanaka.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

Za ekipu "Van Amersfoort Racing" svojevremeno su vozili trostruki šampion sveta Formule 1 Maks Ferštapen, vozač Ferarija Šarl Lekler, kao i Mik, sin Mihaela Šumahera.

  - Hamilton je moj idol, verujem da mogu da ostvarim svoje snove. Treći sam Srbin u takmičenjima Formule, najmlađi u F4. Mnogo mi pomaže Miloš Pavlović, on je moj menadžer i ima iskustvo iz Formule - dodaje mladi automobilista.

Kostića ove sezone očekuje 16 trkačkih vikenda, ukupno 48 trka, u dva takmičenja - šampionatu Italije i Evrope.

  - Prvo idem u Barselonu na testove, i ranije sam tamo bio dobar, ostvarivao najbolje rezultate, a najizazovnija je staza Muđelo u Italiji. Imaću neverovatnu konkurenciju, ali verujem u sebe, ovo je moja najvažnija sezona i verujem da će mi to što sam najmlađi u istoriji F4 dati veću pažnju i "gas" da se još više borim. Ponosan sam što sam Srbin, što mogu da predstavljam svoju državu, da pokažemo da iz jedne male zemlje imamo velike sportiste poput Novaka Đokovića i drugih. Nadam se da ću i ja krenuti njihovim stopama - poručio je Kostić.

Sezona šampionata Italije Formule 4 počinje za vikend 4. i 5. maja, trkama u Mizanu. Ukupno će biti održano sedam trkačkih vikenda, sa po tri trke tokom vikenda, za sveukupno 21 trku.

Šampionat Evrope počinje tokom vikenda 24. i 25. avgusta u Muđelu, a poslednja od devet trka zakazana je za 5. i 6. oktobar u Monci.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu