VREMEPLOV CVEĆE ZA CRVENO-BELE DAME: Odbojkašice Crvene zvezde u drugom kolu Lige šampiona 12. decembra 2002. savladale zagrebačku Mladost

S. Krstović

22. 02. 2024. u 10:42

PRVI put posle raspada SFR Jugoslavije odbojkašice Crvene zvezde su 12. decembra 2002. na Banjici dočekali nekada najvećeg rivala iz bivše lige u drugom kolu C Lige šampiona zagrebačku Mladost i pobedile sa 3:0 (29:27, 25:21, 25:22). Crveno-bele su imale veliku podršku navijača sa tribina, a najvatrenije "delije" su cvećem nagradili svoje ljubimice za veliku pobedu.

ВРЕМЕПЛОВ ЦВЕЋЕ ЗА ЦРВЕНО-БЕЛЕ ДАМЕ: Одбојкашице Црвене звезде у другом колу Лиге шампиона 12. децембра 2002. савладале загребачку Младост

FOTO: Nebojša Paraušić

Okršaj starih, ljutih rivalki trajao je 75 minuta. I bio je prelomljen u prvom setu, koji su Beograđanke dobile uz dosta muka. Crveno-bele su meč počele stegnuto, pomalo u grču, pa su iskusnije Zagrepčanke iskoristile da povedu sa 22:18. Tek tada su se pulenke Zorana Terzića trgle, zaigrale sigurnije, razigrala se Ivana Đerisilo, koja je donela izjednačenje, a u burnoj zavšnici iskorstile su petu set loptu za vođstvo od 1:0 u setovima.

- Odigrale smo veoma kvalitetno, a presudio je prvi set. Taj deo igre smo dobile uz pomoć publike i zahvaljujem se navijačima na podršci - pričala je posle meča kapitenka Maja Simanić.

Nadahnute Beograđanke razletele su se od drugog seta i nisu dozvolile prvakinjama Hrvatske da im na bilo koji način priprepte. U drugom činu dozvolile su nekadašnjim prvakinjama Evrope (titulu osvojile 1991) da osvoje 21, a u trećem 22 poena. Bila je to i prva pobeda zvezdašica u elitnom takmičenju. Crveno-bele su bile bolje i u Zagrebu, gde su 15. januara 2003. slavile sa 3:1 (21:25, 25:19, 25:19, 25:21).

- Izuzetno nam je draga ova prva pobeda. Naizgled deluje lako, ali na parketu je bilo teško doći do nje. Mladost je ušla u meč bez straha i grča i uopšte nije bila slaba što bi se po ishodu duela zaključilo. Što se nas tiče, ono što nam dosad nije bila jača strana, visok nivo koncentracije i mirnoće, sada su nas krasile sve vreme - bio je veoma zadovoljan strateg Beograđanki Zoran Terzić.

Inače, crveno-bele su osim sa ekipom Mladosti u grupi igrali sa francuskim Kanom (1:3, 1:3) i poljskom Pilom (0:3, 0:3), tako da su na kraju zauzele treće mesto u grupi C sa dve pobede i četiri poraza.

Krdžićeva: Velika pobeda

ZVEZDAŠICE su dugo sa navijačima slavile trijumf nad Zagrepčankama.

- Ovo je velika pobeda za našu mladu ekipu. Navijači su nas bodrenjem nosili, dale smo maksimum i još jednom im se zahvaljujem na takvoj podršci koja nam je omogućila da se zajedno radujemo zbog pobede nad ekipom Mladosti - pričala je posle meča Ivana Krdžić.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 3:0

DVORANA na Banjici. Gledalaca: 1.500. Sudije: Karancepost i Mirotles (Grčka).

CRVENA ZVEZDA: Erić 13 (2 greške), Đerisilo 19 (5), Mratinković, Lakušić (libero), Ilić 2 (1), Krdžić 10 (5), Ognjenović, Simanić 4 (3), Božić, Spasojević 16 (6). Greške rivala: 16 (7 iz servisa).

MLADOST: Zuanović 9 (3), Gotovac, Poparić, Anzulović (libero), Ramdić, Dugandžić 6 (1), Ščerbakova 3 (2), Braun 13 (4), Čeko, Tjurina 11 (4), Dobrić, Borčić. Greške: 22 (10 iz servisa).

Setovi: 29:27, 25:21, 25:22.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku