SRBIJI UKINUTA SUSPENZIJA! Bez prepreka za odlazak na Olimpijske igre u Parizu

Filip Milošević

23. 02. 2024. u 10:53

Svetska veslačka federacija (FISA) ukinula je suspenziju Veslačkom savezu Srbije (VSS), pošto su izmirena sva dugovanja u vezi sa Svetskim prvenstvom, koje je u septembru prošle godine održano u Beogradu, saopštio je VSS.

СРБИЈИ УКИНУТА СУСПЕНЗИЈА! Без препрека за одлазак на Олимпијске игре у Паризу

FOTO: N. Skenderija

Izvršni komitet Svetske veslačke federacije (FISA) nedavno je doneo odluku da suspenduje Veslački savez Srbije zbog neizmirenih finansijskih obaveza za Svetski kup 2022. i Svetsko prvenstvo 2023. godine, što bi značilo da srpski veslači ne idu na Olimpijske igre.

Međutim, posle brze reakcije Veslačkog saveza Srbije, suspenzija je ukinuta.

- Zahvaljujući razumevanju odgovornih ljudi u Srbiji suspenzija naših sportista, predstavnika i Saveza automatski je ukinuta - rekao je predsednik Izvršnog odbora VSS Dušan Kovačević.

Posle vesti da će srpski veslači biti suspendovani, Savez je odmah objavio da će reagovati i rešiti problem.

- Kao što je VSS najavio odmah po objavljivanju vesti o suspenziji naše krovne veslačke organizacije 22. januara, u neprekidnoj komunikaciji i po dogovoru sa FISA, a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa SP koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan, pa je objavom na zvaničnom sajtu FISA samo potvrđena odluka o ukidanju suspenzije - navodi se na zvaničnom sajtu VSS.

VSS je saopštio da je odluku o ukidanju suspenzije u četvrtak doneo Izvršni komitet FISA.

- VSS je ponovo punopravni član ove organizacije, odnosno ponovo može da učestvuje na svim takmičenjima u svetskim veslačkim disciplinama, olimpijskim i paraolimpijskim kvalifikacijama, kao i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, odnosno da učestvuje i upravlja veslačkim sportom u Srbiji i inostranstvu - saopšteno je iz VSS.

- Ministarstvo sporta je, na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem, prihvatilo obavezu prema FISA, pa su novčana potraživanja potpuno izmirena, a samim tim je i prestao razlog zbog kojeg je Savez suspendovan. Zahvaljujemo se i predsedniku Aleksandru Vučiću što je i na ovaj način podržao naš 'mali' sport, kao i premijerki Ani Brnabić, koja je bila predsednica Organizacionog odbora SP u Beogradu - ističe se u saopštenju VSS.

Predsednik IO VSS ponovio je razloge zbog kojih je došlo do privremene suspenzije.

- SP za seniore bilo je i izborno za Olimpijske igre u Parizu. To je jedno od najkompleksnijih takmičenja u našem sportu, organizacija je dobila najviše ocene. Veslački savez Srbije je sa pola budžeta predviđenog 2019. godine i uz veću inflaciju nego što je bilo očekivano uspeo da organizuje najveće svetsko takmičenje, ali nažalost, ostao je manji deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji, zbog kojih je i došlo do kašnjenja i privremene suspenzije - rekao je Kovačević.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?