"KABLOVI" ODUVALI 70 SVEĆICA: Palma i Kačar dobili priznanja

V. N

25. 02. 2024. u 17:05

JEDAN od najuspešnijih boks klubova u bivšoj Jugoslaviji, "Kablovi", prigodnom svečanošću obeležio je 70. rođendan. Ceremoniju su uveličala svojim prisustvom mnoga poznata bokserska imena, poput Tadije Kačara, osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine, vicešampiona sveta i Evrope, kao i predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme.

КАБЛОВИ ОДУВАЛИ 70 СВЕЋИЦА: Палма и Качар добили признања

Miladinović uručio pehar Markoviću/FOTO: Z. Gligorijević

- Mladi ljudi bi trebalo da se ugledaju na legende iz svih sportova, a mi koji se bavimo politikom trebalo bi da im stvorimo uslove da postižu što bolje rezultate. U Jagodini, od kada ja vodim ovaj grad, ne delimo sportove na jedne ili druge, svi sportovi se finansiraju iz budžeta grada Jagodine, a posebno legendarni klubovi kao što je boks klub "Kablovi", koji je u svojim redovima imao mnogo šampiona, kao što su Konovalov, Kica, Dumba, Omerović, Jelić i mnogi drugi. U njihovo vreme mnogo je teško bilo jer je jugoslovenska liga u boksu bila jedna od najboljih u Evropi i svake nedelje su bili veliki mečevi - podvukao je Dragan Marković Palma.

Markoviću i Kačaru je Boks klub "Kablovi" uručio plakete, a Tadija Kačar je Palmi uručio poseban poklon.

- U znak poštovanja i priznanja, ispred bokserskih legendi Jugoslavije i Srbije, velikom čoveku i velikom prijatelju Draganu Markoviću Palmi uručujem knjigu "Legende jugoslovenskog boksa - sedmorica veličanstvenih" koja je tek izašla - istakao je Kačar.

Konovalov najuspešniji u 20. veku

POSEBNA plaketa uručena je Draganu Konovalovu Keni za najuspešnijeg boksera iz Jagodine u 20. veku.

- Presrećan sam. Ovo je veliko priznanje, posebno što su ovde prisutne i legende boksa, koji su boksovali i u moje vreme. Boks je u bivšoj Jugoslaviji bio ekstremno popularan, bili su to veliki mečevi sa Slavijom iz Banjaluke, Pulom, Prištinom, Topličaninom, Gošom i tako dalje. Danas ima boksera koji bi mogli da nas naslede, ali je potreban mnogo veći rad u boksu. Zahvaljujem se rukovodstvu grada Jagodine koje vodi računa kako o bokserima, tako i o svim sportovima - rekao je Dragan Konovalov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali