SRBIJA PALA U FINIŠU: Rukometašice nakon drame poražene od Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

29. 02. 2024. u 20:14

RUKOMETAŠICE Crne Gore slavile su u Zrenjaninu u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i nakon drame u finišu uspele da savladaju Srbiju - 31:30.

СРБИЈА ПАЛА У ФИНИШУ: Рукометашице након драме поражене од Црне Горе у квалификацијама за Европско првенство

Foto: B. Grujić

Bodrene od oko 2.500 gledlaca u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, rukometašice Srbije utakmicu su otvorile u grču, Crna Gora je to znalački koristila i na poluvreme otišla sa četiri gola prednosti - 16:12.

U nastavku probudile su se Anđela Janjušević i Jovana Jovović, igrao se atomski rukomet, sa puno trčanja, golovi su se ređali kao na traci i Srbije je uspela čak i da povede, ali su brze i šuterski raspoložene Matea Pletikosić i Itana Grbić, brzo vratile prednost gostujućoj selekciji, koja je na kraju došla do celog plena.

U timu Srbije najefikasnija je bila Anđrla Janjušević sa osam, Jovana Jovović postigla je gol manje, Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenić upisale su se po pet puta u listu strelaca.

U pobedničkom timu najefikasnija je bila Matea Pletikosić sa devet, Anastasija Marsenić i motor tima Itana Grbić postigle su po pet, a Tatjana Brnović, general odbrane crnogorske selekcije i Jelena Despotović bile su precizne po četiri puta.

Naša reprezentacija je druga na tabeli sa tri boda, koliko ima i Turska, Bugarska je bez bodova, dok je Crna Gora lider sa šest.

     
Srbija: Risović , Radosavljević 5, Veličković 2, Majkić, Vukajlović, Mandić, Nuković, Janjušević 8, Vasić, Kovović 7, Stamenić 5, Kubina, Bojičić 1, Radević 2, Simić, Petrović.

Crna Gora: Rajčić, Marsenić 5, Pletikosić 9, Godeč 1, Kili Atingre, Mugoša 3, Agović, Ćorović, Ujkić, Ivanović, Brnović 4, Klikovac, Despotović 4, Pavićević, Kepić, Grbić 5.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu