KAKAV START SEZONE FORMULE 1! Pucala sedišta u bolidima, varničilo na sve strane, a samo je jedna stvar bila sigurna

Novosti online

02. 03. 2024. u 17:38

Formula 1 je i na početku nove sezone donela mnogo uzbuđenja onima koji vole "najbrži cirkus na svetu".

КАКАВ СТАРТ СЕЗОНЕ ФОРМУЛЕ 1! Пуцала седишта у болидима, варничило на све стране, а само је једна ствар била сигурна

FOTO: Tanjug/AP

Trka za Veliku nagradu Bahreina možda nije bila najinteresantnija otkako bolidi bruje pistama širom sveta, ali je iznedrila mnogo zanimljivih situacija i, kao u većini slučajeva 2023, novu pobedu najboljeg na svetu - Maks Ferštapen je u novi šampiont ušao pobedom, i to izvojevanom na prilično impresivan način.


Obećavala je ova trka dosta toga čim su takmičari stali na početne pozicije, a uz Ferštapena je bio drugoplasirani Lekler iz Ferarija, iza njih Mercedesov Rasel i još jedan član ekipe "konjića", Ferarijev Sainc, potom šampionova "desna ruka", Perez, i iskusni Alonso, te "saigrači" Nosi i Piastri, Hamilton i Hulkenberg i tako redom.


Odbivši napad Leklera u prvoj krivini, Ferštapen je počeo da vozi izuzetno dominantno, a iza njega se dešavalo mnogo toga.


Ferarijev najbolje plasirani vozač u kvalifiakcijama je drugo mesto izgubio u trećem krugu, kada ga je Rasel prestigao, a koliko je branilac titule dobro vozio (i imao dobar bolid na raspolaganju) svedoči i da je već u šestom krugu imao četiri sekunde prednosti u odnosu na najbržeg pratioca.


Za to vreme i njegov klupski kolega je bio sve imnpresivniji, pa je u osmom krugu Perez prestigao i Leklera, koji je potom morao da vodi veliku borbu sa Saincom.


Kada su u 18. krugu svi okončali sa prvim odlascima kod mehaničara, tandem Ferštapen je udvoje preuzeo vođstvo nad ostalima, a ti "ostali" su, kako ko, ulazili u sve veće probleme.


Žalili su se na poteškoće i Džordž Rasel i Šarl Lekler, rekorder Luis Hamilton je "kukao" da mu baterija prestaje da radi, a u 25. krugu da mu i sedište puca, dok je Valteri Botas u 33. proveo čak 52 sekunde u "boksu" jer su mehaničari muku mučili sa nameštanjem prednje leve gume.

Na kraju, Maks Ferštapen je pobedio sa čak 22 sekunde prednosti u odnosu na sledećeg koji je prošao za cilj, što je za deset sekundi više nego što je ta razlika bila 2023.

Njegov klupski kolega Serhio Perez je bio drugi, a potom su trku okončali vozači Ferarija, Karlos Sainc i Šarl Lekler.

Bodove su još osvojila tri Britanca, i to redom petoplasirani Džordž Rasel u bolidu Mercedesa, Meklarenov Lando Noris i Mercedesov Hamilton koji je i pored problema sa sedištem stigao sedmi, te Oskar Piastri u Meklarenu, kao i dvojac Aston Martina, Fernando Alonso - Lens Strol.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)