BOROVČANIN PONOSNO O SVETSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU: "Iz godine u godinu podižemo nivo bokserske organizacije"

Novosti online

03. 03. 2024. u 14:51

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je danas da je zadovoljan odlukom Upravnog odbora Svetske bokserske federacije (IBA), koji je Beogradu dodelio organizaciju šampionata sveta u boksu za žene 2025. godine.

БОРОВЧАНИН ПОНОСНО О СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У БЕОГРАДУ: Из године у годину подижемо ниво боксерске организације

BSS

Na sednici Upravnog odbora IBA u Sočiju odlučeno je ranije danas da glavni grad Srbije Beograd bude domaćin SP u boksu za žene 2025. godine. Protivkandidati Beogradu su bili Brazil i Kina, ali je IBA glavnom gradu Srbije jednoglasno dodelila organizaciju SP 2025.

 - Sa velikim ponosom i zadovoljstvom mogu da kažem da je Srbija pobedila u kandidaturi za SP za žene u konkurenciji seniorki u olimpijskom boksu. Na SP 2021. u našoj Areni postavili smo standarde u organizaciji ovih šampionata, dokazali celom svetu koji je u to vreme bio u velikom delu zatvoren i okovan korona virusom da smo i pod takvim uslovima šampioni u domačinstvu najvećih sportskih događaja na planeti - rekao je Borovčanin, preneo je BSS.

Dodao je i da je ponosan na oragnizacione sposobnosti Bokserskog saveza.

  - Iz godine u godinu podižemo nivo organizacije svih takmičenja koji su u našem kalendaru, uvek se radujemo dolasku boksera i bokserki sa svih strana meridijana u našu prestonicu i našu zemlju, jer mi imamo takmičenja širom Srbije i uvek se završavaju najvećim ocenama kako samih takmičara tako i njihovih timova. Pred nama je EP za žene i muškarce u Hali 'Aleksandar Nikolić' od 15. do 29. aprila gde ćemo ugostiti preko 500 takmičara i članova njihovih stručnih štabova. Odmah po završetku prvenstva Starog kontinenta okrećemo se organizaciji SP 2025 - dodao je Borovčanin.

BONUS VIDEO: NOVI GOL PARTIZANA: Natho drugi put strelac protiv Železničara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!