NIKOLA TRN U OKU: "Kada igraju protiv nas, hoće da nas unište"

Novosti online

08. 03. 2024. u 08:31

Veliki trener, bivši odbojkaš i kapiten muške odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić, prvi čovek na klupi Poljske, ponovo je u žiži interesovanja.

НИКОЛА ТРН У ОКУ: Када играју против нас, хоће да нас униште

Foto: Profimedia

Malo-pomalo, selektor Poljske Nikola Grbić krajnje otvoreno komentariše kada planira okupljanje tima krajem aprila, a zatim pravi pometnju na temu Olimpijskih igara u Parizu i osvajanja medalje koja se sada nekako sama nameće. Ono što Nikolu Grbića jedino zanima u ovom trenutku jeste zdravlje njegovih igrača i eventualne povrede. Da li će biti svi spremni i orni za rad.

-  Samo zdravlje mi je važno. Svi nas smatraju favoritima, svi misle da ćemo pobediti na Igrama u Parizu. I ne govorim samo o ljudima u Poljskoj i njihovim očekivanjima. Tako je i u svetskoj odbojci. Čujem to od trenera drugih timova, drugih saveza. Uvek je lakše pristupiti turniru ili sličnoj stresnoj situaciji, a da ne budete u centru pažnje. Uvek čujem od drugih mi smo autsajderi. Ne mislite na nas, mislite na Poljsku, oni su najbolji. Ali kada igraju protiv nas, svi samo pokušavaju da nas unište – rekao je Nikola Grbić, kako pišu poljski mediji.

Ipak, i na tu "stranu medalje” je spreman. Zna kako je igrati na velikim takmičenjima poput Olimpijskih igara i koji to pritisak nosi.

- To je pritisak na koji smo navikli. Ne obraćam mnogo pažnje na to jer me nije briga. Da bismo se takmičili i igrali na najvišem nivou, moramo da budemo zdravi. Moramo da budemo zdravi da bismo trenirali, samo ako smo u stanju da radimo vredno i intenzivno, možemo da budemo spremni da se borimo za najviše ciljeve. Ne kažem da ćemo pobediti, već ako ostanemo zdravi i radimo vredno kao prošle sezone, to će nam dati nadu da se takmičimo sa vrhunskim timovima – jasan je Grbića.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu