RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo su najnoviji uslovi za Ruse da bi učestvovali na Igrama "Pariz 2024"

Novosti online

10. 03. 2024. u 19:50

RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od "sporednih" stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" stižu iz sveta paraolimpizma, jer su ustanovljene izuzetno oštri uslovi za učešće Ruske Federacije i Belorusije na Igrama za paraolimpijce čiji je domaćin ove, 2024. godine, poput Olimpijskih igara, Pariz.

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Ово су најновији услови за Русе да би учествовали на Играма Париз 2024

Ilustracija

Dok dobar deo sveta prati šta se dešava u krvavim sukobima ruskih i ukrajinskih snaga snaga (najnovije vesti iz Ukrajine uživo možete da pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" - kliknite OVDE), sve su burnija dešavanja i u sportskim krugovima daleko od linija fronta.

Naime, nakon što su članovi Izvršnog komiteta MOK-a najpre usvojili preporuku da se Rusima i Belorusima dozvoli učešće  na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, u svojstvu neutralnih sportista i, kada se o ruskim takmičarima radi, bez ikakvog korišćenja nacionalnih simbola, veliku buru su ovog vikenda izazvali i zvanični uslovi koji su stavljeni pred Ruse i Beloruse da bi mogli da se pojave na Paraolimpijskim igrama.

Ruski paraolimpijski komitet je javnosti svoje zemlje obelodanio šta je pred njega stavljeno kao uslovi, i/ili mogućnosti:

"Na Paraolimpijske igre može da dođe 225 naših ljudi, od kojih su 125 sami takmičari-paraolimpijci.

Uslovi koji nas diskriminišu su sledeći:

  • Nastupa se u neutralnom svojstvu, sa belom zastavom, bez ijednog državnog simbola ili bilo čega što na državne simboel podseća;
  • Može da se učestvuje samo u individualnim discplinama. Neće biti timova, niti reprezentacija, a koji god da se rezultat ostvari, to se neće upisivati na listu osvajača medalja;
  • Zabranjuje se učešće ruskih paraolimpijca i na svečanoj ceremoniji otvaranja i na ceremoniji zatvaranja Igara;
  • Definitivno se zabranjuje učešće svih paraolimpijaca koji su podržali Specijalnu vojnu operaciju, a ako se desi da neko od naših paraolimpijaca pobedi, intoniraće se himna Međunarodnog paraolimpijskog pokreta;
  • Nikome (pa ni gledaocima) neće biti dozvoljeno da na takmičenju ističe rusku zastavu, a zabranjena su i javna obraćanja članova ruske delegacije;
  • U slučaju kršenja bilo kog od ovih propisa, paraolimpijac će izgubiti pravo nastupa kao "neutralni takmičar" (i biti izbačen sa Igara).

Sve ovo se odnosi i na paraolimpijce Belorusije".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!